911 Carrera RS - za sve ljubitelje Ferdinandove škole

Više slika

Više slika

Pomenite ime Carrera RS određenim ljudima, sličnim nama, i moraćete se ozbiljno pozabaviti euforičnim stanjima koja će uslediti...

Ovo je bila prva u dugoj liniji RS modela koje je Porsche proizveo, počevši od 1973. godine, sve do GT2 RS automobila koji imamo danas. Ukratko, ovo je bez ikakve sumje ultimativni 911 klasik, a jedan primerak ove linije uskoro odlazi na aukciju.

Ono što vidite u galeriji jeste 1973 Porsche 911 Carrera RS 2.7, jedan od samo 1.580 primeraka ikada proizvdenih, ali ovo nije samo bilo koji RS 2,7 automobil, ovo je Lightweight model, arhitip svih RS automobila i jedan od svega 200 jedinica kreiranih u istoriji.

Lightweight je mehanički identičan daleko luksuznijem Touring modelu koji poseduje 2.687 cc u motoru sa šest cilindara u ravni i direktnim ubrizgavanjem, čvršće vešanje, veće točkove i kočnice, šire prednje branike koji komplementiraju ovaj izgled i repni spojler u obliku pačijeg repa. Međutim, Lightweight verzija automobila bila je opremljena manjom čeličnom karoserijom i tanjim staklima kako bi se oslobodila nešto dodatnih kilograma i učinila automobil pogodnim za učestvanje u različitim takmičenjima.

Model je iz Švajcarske stigao u Ameriku 1993. godine u savršenom stanju, uprkos godinama i upotrebi, ali je takođe bio podvrgnut procesu potpune restauracije. Dve decenije nakon kompletiranja ovog procesa automobil se nalazi na listi aukcijske kuće RM Sotheby's i biće prodat za nekoliko dana.

2.7 je postavljen na aukcijskoj prodaji u Montereju i licitaciji koja će se održati na Pebl Biču i definitivno će privući pažnju velike većine ljubitelja modela kompanije Porsche. Samo će jedan kolekcionar moći da ga parkira u svojoj garaži, ali će se na aukciji pronaći drugi Touring model šasijskog broja 9113600427, ponuđen u idealno očuvanom stanju identične godine proizvodnje, sa dubljom, bogatijom nijansom žute boje.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group