20 godina Lotus Elise

Lotus, kao brend je poznat po pravljenju laganih automobila, pa kako bolje da proslave 20 godina modela Elise, nego da naprave spacijalni, još laganiji model...


 

Novi "Lotus Elise 20th Anniversary Special Edition' se postavio između 924kg teške Elise S i 896kg S Club Racer modela, skoro na sredini, sa težinom od 914kg, a sa njima deli i pogon 1.8 turbo sa 217ks.

Osim malih razlika u težini, sva tri modela dele iste performanse sa 4,6 sekunde za ubrzanje do 100km/h i maksimalnu brzinu od 237km/h. Smanjenje težine od 10kg u odnosu na S varijantu dolazi od lakših crnih felni, centralne konzole koja je obojena u boju automobila i druggačijih sportskih sedišta. Ovaj model je takođe dobio i sportski mod koji pojačava odziv na gas i poboljšava vozne osobine. 

 

 

Dostupan je u plavoj, zelenoj, žutoj i srebrnoj boji, sa zadnjim difuzorom i drugim detaljima u mat crnoj. Tu su i oznake jubilarnog modela spolja i na sedištima. 

Lotus kaže da je dodatna oprema vredna 5150 funti, a dobijate je za samo 2700 funti više od standardnog Elise S modela, koji košta 37 200 funti u Evropi. 

O.R:

 

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group