FIAT PANDA 4x4 TOP GEAR-OV SUV 2012.

Nova Fiat Panda 4x4 osvojila je prvu veću nagradu koja se zove SUV of the Year 2012, a koju su joj dodelili Top Gear Awards-a 2012

Reč je o magazinu Top Gear sa 1,9 miliona čitatelja u Velikoj Britaniji, 9,2 miliona čitatelja u svetu, 17 miliona Facebook obožavatelja i 600,000 Twitter sledbenika.

Novinari TopGear-a stavili su novu Fiat Pandu 4x4 ispred mnogo skupljih suparnika, posebno pohvalivši vožnju, udobnost i off-road sposobnosti. Pohvaljen je i revolucionarni 2-cilindrični 0,9-litarski TwinAir Turbo motor koji u kombinaciji sa ručnim 6-brzinskim menjačem i kratkim prvim stepenom prenosa omogućava izvrsnu off-road vožnju.

"To je dobar off-road automobil. Naravno, možda nema luksuzno zaključavanje diferencijala, ali ima pametan elektronični sistem, dovoljnu visinu i kratak prvi stepen", pojasnio je žiri Top Gear-a.

"Vožnja na padinama je izvanredna, delom zbog pogodnih guma ali i zato što je Panda dovoljno lagana pa gravitacija ne utiče na nju kao na njene puno teže suparnike. Panda ima i druge talente. Dugi autoputevi nisu mučenje ako se odlučite za 6-brzinsku verziju TwinAir. Još jedna prednost je njena kompaktnost koja vam omogućava provlačenje između stabala i kamenih prepreka što veliki off-road automobili ne mogu".

Fiat Panda 4x4 je jedini 4WD model u A segmentu. Naslednik bestselera koji se prvi put pojavio pre 29 godina i stekao reputaciju kao najmanji i najzanimljiviji "explorer" u svojoj klasi, današnja 4WD Panda je spremna da se suoči sa planinskim stazama kao i urbanom džunglom. Osim standardne opreme u stanju je zadovoljiti i najzahtevnije kupce, sa tehničke tačke gledišta, Panda 4x4 je nadmašila samu sebe i još jednom dokazala svoju zavidnu sposobnost da se takmiči sa off-road automobilima koji su mnogo veći i skuplji.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group