Zender i Alfa Romeo 4C

Više slika

Više slika

Alfin lagani kompakt automobil 4C je prema standardima Zendera, suviše "mekan"...

 

Svi ćemo se složiti da je 4C model automobil koji izgleda odlično, ali da nije dovoljno agresivan. Sa svojih 895 kilograma u pitanju je veoma brz automobil sa 237ks iz 1750cc turbo motora.

 Zender je odlučio da ubaci tu agresivnost, kao i malo dodatne snage. 

Modifikacije su povećale odnos snage i mase sa 3,73 kilograma po ks, na 3,20 kilograma po ks, što je povećanje od 34ks i smanjenje težine za 15 kilograma. Ovo je dovoljno da automobil može da ubrza do 100km/h za 4,3 sekunde, a maksimalna brzina je sada povećana na 265 kilometara na sat. 

Tu je i agresivni boky kit, napravljen od karbona koji usmerava vazduh ka svim bitnim delovima automobila i motora. Automobil je već bio prilično nizak i širok, ali sada zahvaljujući vizuelni modifikacijama, izgleda kao trkački automobil. 

Enterijer je takođe prošao Zenderov tretman, pa je sada tu daleko više crne kože, Alcantare i crvenih šavova. Ipak, nije ni blizu radikalan kao eksterijer. 

O.R:

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group