Predstavljena Ford GT 66 Heritage serija

Više slika

Više slika

Potpuno novi model Ford GT 2017 biće ponuđen kroz ograničenu seriju Heritage 66 u znaku legendarnog modela GT40 Mark II i pobede na Le Man trci 1966. godine.

Ford GT 2017 Heritage 66 iskazaće poštovanje na jedan upečatljiv način, u slavu modela GT40 Mark II koji je 1966. godine započeo fantastičan niz pobeda na trkama Le Mana. Heritage 66 serija doneće mnoštvo detalja, poput posebnog dizajna na karoseriji, unutrašnjosti automobila i jedinstvenih amblema koji će jasno podsećati na pobedničku posadu iz 1966. godine, vozače Brusa MekLarena i Krisa Amona.

Verzija Heritage 66 dolazi u nijansi „Senka crne“ boje koja ima završnu obradu u kombinaciji mat i sjajnih nijansi koje su dopunjene srebrnim aplikacijama i vidno otkrivenim karbonskim elementima. Poseban efekat na karoseriji daje hauba u „Zaleđeno beloj“ boji, kao i jedinstvene grafike na vratima. Točkovi od 20 inča dolaze sa detaljima obrađenim u zlatnim nijansama.

Unutrašnjost ograničene serije Ford GT dolazi sa sedištima od karbona opšivenih finom kožom, sa jastučastim dodacima i štitnicima za vratni deo. Instrument tabla, stubovi i veči deo unutrašnjosti je takođe prekriven kožom sa dodatkom zlatnih detalja, dok volan nosi GT amblem.

Kao završni detalj modifikovanog dizajna Ford GT Heritage 66, glavni dizajner zadužen za projekat Garen Nikogosian, postavlja specijalno namenjene pločice sa identifikacionim oznakama. Po rečima glavnog dizajnera, ceo tim je radio na tome da što više naglasi vezu sa legendarnim modelom GT40 Mark II, od koga je nastala linija Forda GT kakvu poznajemo danas.

Na zvaničnoj internet prezentaciji FordGT.com moguće je uz pomoć konfiguratora napraviti jedinstvenu verziju Ford GT modela. Model Heritage 66 biće ponuđen u jako ograničenoj seriji, samo u toku ove godine.

N.S.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group