Modernizovani originalni Mini

Više slika

Više slika

Ovo je ultimativna izjava ljubavi prema originalnom modelu, koja je protkana modernim komforom...

Britanski dizajner automobila, David Brown Automotive, najpoznatiji je po svom Speedster GT modelu, odnosno modernoj viziji Aston Martin DB5 koji je baziran na Jaguar XK modelu, koji može biti vaš, ako ste voljni da platite 600.000 dolara za njega.

Ovog puta, isti brend predstavlja nam svoj novi retro automobil. Iako su svi mislili da će se oni pozabaviti još jednim Astonom, ovog puta, glavnu ulogu igra originalni Mini, koji je modernizovan i ulepšan.

Dizajniran kao ljubavno pismo modelu iz šezdesetih, Mini Remastered zadržava svoj klasični izgled ugledajući se na Speedback GT, uz dodatak modernih komfora. Svaki automobil koji nosi potpis ovog brenda je ručni rad i kreiran je uz upotrebu besprekornih detalja, poput panela koji su „očišćeni“ zarad elegantnijeg retro izgleda. Takođe, ovaj model ima nove strukturne grede koje poboljšavaju njegovu rigidnost, a u potpunosti je zvučno izolovan zarad povećanog uživanja u vožnji. Kvalitet je u svakom slučaju od glavnog značaja ovde, pa se na svakom modelu radi oko 1.000 sati. Dodatne reference Speedster GT modelu su unikatne aluminijumske rešetke i LED osvetljenje eksterijera.

Enterijer ovog modela dobio je najviše modernih unapređenja, jer sadrži brojne luksuze koje tokom šezdesetih nismo mogli da posedujemo. U standardnim paketima, dobijate ugrađeni sistem zabave i navigacije koji je idealan za gradsku vožnju, kao i Apple CarPlay i Android Auto, zvučni sistem sa četiri zvučnika, USB konektore, pokretanje bez ključa, punjače i daljinsku centralnu bravu.

Kao što se očekuje od DBA, enterijer ovog vozila je takođe ručno rađen, sa interesantno oblikovanim sedištima i luksuznim materijalima. Ono najbolje smo sačuvali za kraj. DBA je rekonstruisao klasični motor ovog modela od 1275cc i dodao mu do 50 % više snage, u zavisnosti od specifikacija koju odaberete.

Četvorostepeni prenos brzine je takođe remontovan, dok su suspenzija i kočnice dobili svoje unapređenje. Pored standardnog modela, u ponudi će biti i modeli specijalne edicije, poznati pod imenima Cafe Racer i Inspired by Monte Carlo, a sadržaće unikatni enterijer, eksterijer i dodatke.

Cene ovih modela će tek biti objavljene, mada možemo pretpostaviti da neće biti jeftini.

N.Đ.

 

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group