Legendarni Morgan uz dodir luksuza


1909. godine je emitovana prva radio emisija i Jovana Orleanka je od strane pape proglašena za sveca, ali je ovo takođe bila godina kada su nastali britanski brendovi Morgan and Selfridges.

U čast ovog jubileja, Morgan je imenovao svoj poslednji automobil EV3 UK 1909 Edition i pozvao ljude iz kompanije Selfridges da mu pomognu prilikom njegovog kreiranja. Novi Morgan EV3 će biti lansiran na događaju Salon Privé concours d’Elegance, koji traje od prvog do trećeg septembra ove godine.

Ono što na prvi pogled postaje očigledno, jeste to da Morgan EV3 UK 1909 Edition ne može biti više britanski nego što jeste. Kreiran u saradnji sa ikoničnim lancem prodavnica i modnim prodavcem na malo, smeštenim u ulici Oksford, automobil slavi 107. godišnjicu britanskog proizvođača sa 19 primeraka klasičnog električnog automobila sa tri točka.

Ispod haube ovog specijalnog izdanja se nalazi električni motor koji pruža razdaljinu od 193 do 241 pređenog kilometra prilikom jednog punjenja i maksimalnu brzinu od 145 km/h - isto kao i regularni model EV3. Njegova karoserija, sa druge strane, je pretrpela najveće promene i dobila vrhunski tretman. Automobil nalik metku dolazi sa bronzanim detaljima kompanije Selfridges i njegov enterijer je kreiran od drveta, sa akcentima obrađenog aluminijuma.

Nakon njegovog pojavljivanja na događaju Salon Privé, retro - futuristički automobil odlazi dalje na izložbu u Selfridges koja se održava u Birmingemu prvog oktobra, zatim u londonsku prodavnicu smeštenu u Oksford ulici prvog novembra, gde svi potencijalni kupci mogu da vide ovaj model u njegovoj ikoničnoj slavi. Morgan EV3 UK 1909 Edition će koštati iznenađujućijh 52.500 funti, što je veoma niska cifra za besprekoran, kolekcionarski automobil iz budućnosti koja se nikada neće ni dogoditi, ako pitate nas.

Za više informacija, pogledajte snimak na kome je prikazan proces njegove proizvodnje...

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group