Lanzante McLaren P1 LM

Više slika

Više slika

Neki od vas su načuli da Lazante radi konverziji modela P1 GTR; a McLaren je rekao da će taj model dovesti na Goodwood...

 

Konačno imate priliku da vidite ovaj model, a promena je daleko šira nego što se očekivalo.

Krajnji proizvod je nazvan P1 LM, kao omaž legendardnom modelu McLaren F1 LM. Kao što je tih šest primeraka bilo bazirano na F1 GTR sa kojim je Lezante uzeo Le Mans 1995. godine, tako je i P1 LM baziran na P1 GTRu, ekstremnijoj verziji hibridnog superautomobila, spremnoj za stazu.

Kako bi ga konvertovali u vozilo koje može da se korsiti na ulici, Lazante podesio 3.8 twin turbo V8 hibridni pogon, da radi na benzin od 99 oktana, ali je snaga ostala ista. 

Takođe su skinuli još 60 kilograma sa GTRa, koristeći Inconel izduvni ssitem, menjajući stakla sa plastikom i sa uklanjanjem još nekih nepotrebnih detalja. 

Lazante je postavio i nova krila napred i nazad, nove točkove i gume, opremio kokpit Alcantarom i novim volanom koji je napravljen po uzoru na volan iz McLarena MP4-23, koji je vozio Lewis Hamilton, šampionske 2008. godine. 

Prototip na slikama je debitovao pored 570S Sprint modela na Goodwood festivalu brzine ove nedelje. Kao i prethodnik, samo pet primeraka će biti napravljeno. Sivi na slikama i još 4 narandžasta. 

O.R:

 

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group