Sebastien Loeb u timu za Dakar

Nakon odlične saradnje na Pikes Peak-u, Peugeot i Sebastien Loeb će udružiti snage još jednom za 2016 Dakar Reli...

 

Francuska kompanija je otkrila da će Loeb voziti jedan od 4 2008 DKR16 reli automobila na najtežem svetskom reliju. 

Peugeot je ovim potezom kompletirao ekipu koju nazivaju Dream Team, a postava se sastoji i od dvostrukog WRC šampiona i pobednika Dakara 2010 godine, Carlosa Sainza, tu je i Stephane Peterhanse, momak koji je osvojio Dakar čak 11 puta, a i Cyril Despres, pobednik na motoru, 5 puta. 

Devetostruki šampio WRC-a i nosilac rekorda Pikes Peak-a je ušao u Peugeotove redove i oprobaće se na Rallye du Maroc koji se održava narednog meseca, kao poslednja proba pred Dakar. 

"Dakar je u potpunosti drugačiji od onoga što sam imao prilike da vozim do sada. Biće dug, preko 2 neselje i morate da imate izdržljivost da pazite i na automobil i na sebe. Ovo je drugačiji pristup trkanju koji ću otkriti u januaru", rekao je 41ogodišnji Loeb. 

Loeb je već testirao Peugeotov automobil za Dakar ranije ove godine u Maroku. 

"Ono što je ostavilo najveći utisak je ot što je Dakar automobil u potpunosti novu iskustvo. U WRCu sam navikao da obilazim prepreke, ali sa ovim automobilom možete da prođete direktno kroz njih, a potrebno je dosta samopouzdanja da biste tako nešto i učinili". 

Sebastien Loeb je jedan od samo nekoliko vozača koji su uspešni u različitim disciplinama poslednjih godina. Pored obaranja većine rekorda WRC-a, Loeb je osvojio Pikes Peak sa Peugeotom, a trenutno je treći u 2015 World Touring Car Championshipu. 

O.R:

 

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group