Novi izveštaji navode da za legendarnog Šumahera nažalost nema nade

Gotovo da nepostoje nikakve informacije o stanju legendarnog Mihaela Šumahera i o njegovom oporavku, od kada je helikopterom prebačen u bolnicu nakon incidenta tokom skijanja u francuskim Alpima, decembra meseca 2013. godine...

Nemačka ikona sportskog automobilizma pretrpeo je povrede opasne po život kada je pao i udario glavom u kamen, međutim, Šumaher je preživeo udarac i stavljen je u veštački izazvanu komu nedeljema nakon prijema i nije bio u mogućnosti da napusti bolnicu tokom nekoliko sledećih meseci.

Šumaher je od tada u potpunosti skriven od očiju javnosti, dok istovremeno on i njegova porodica drže svoje živote u striktnoj privatnosti, što je dovelo do toga da ga niko ne vidi javno gotovo deset godina. Sedmostruki svetski šampion je u tolikoj striktnoj tajnosti da čak ni njegovi prijatelji i brojni drugi članovi šire familije jednostavno ne znaju ništa.

Šumaherova žena Korina, ponudila je nešto malog, ali dosta poželjnog uvida u stanje pedesetčetvorogodišnjeg vozača u okviru dokumentarca emitovanog na Netflix platformi 2021. godine, izjavljujući da je on ’drugačiji, ali je ovde’. Međutim, najnovije informacije sada stižu od renomiranog F1 novinara, Rodžera Benoe, koji je regularno uživao u cigarama nakon trka sa Šumaherom i čak je na poklon od legende dobio Benetton opremu u kojoj je on osvojio svoj Grand Prix u Spa 1992. godine.

Benoa je upitan od strane novinara Blick publikacije da li je u mogućnosti da pruži neku novu informaciju o stanju svog prijatelja, ali je sedamdesetčetvorogodišnji novinar dao srceparajući odgovor. Kako je Benoa izjavio: “Ne. Postoji samo jedan odgovor na ovo pitanje i on se nalazi u onome što je njegov sin rekao u jednom od svojih retkih intervjua prošle godine – ‘dao bih sve da mogu da razgovaram sa svojim ocem’. Ova rečenica je rekla sve o stanju njegovog oca posle više od 3.500 dana. On je slučaj bez ikakve nade”.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group