Montoja seda za volan novog Acura ARX-05 modela

Više slika

Više slika

Možemo ispasti veoma drski kada izjavimo ovo, ali nama ovde deluje da je Huan Pablo Montoja jedan od najboljih vozača trka na svetu...

On je ove naše tvdnje nedavno potkrepio još jednom pobedom prethodnog vikenda u 2017 Race of Champions takmičenju održanom u Majamiju.

Montoja je potom potvrdio da će sledeće godine sigurno napustiti IndyCar šampionat kako bi vozio prototip model Acura ARX-05 u 2018 IMSA WeatherTech Sports Car šampionatu.

Pobednik IndyCar šampionata pridružiće se Dejnu Kameronu u potpuno novom sportskom ARX-05 modelu, dok će drugi automobil dobiti sekundarnu ekipu vozača u kojoj će se nalaziti i trostruki Indy 500 pobednik Helij Kantroneves, naveli su tamošnji mediji.

Acura ARX-05 (Acura Racing eXperimental, generation 5) biće predstavljena ovih dana u Montereju, a svoj takmičarski debi imaće pod zastavom Penske tima na trci 24 Hours of Daytona koja se održava sledećeg januara.

Montoja se naširoko smatra jednim od najkompletnijih sportskih vozača u proteklih dvadeset godina, prema tome nije nikakav stranac po pitanju velikih liga. Zapravo, ovaj trkač je osvojio IndyCar šampionat, nekoliko titula Indy 500 serije, dolazi sa prvim mestom 24 Hours of Daytona trke u tri navrata i poseduje sedam trofeja u Formuli 1, a njegova galerija uključuje i Monaco GP 2003. godine. Poslednje u čemu je učestvovao jeste testiranje aero opreme koja će biti korišćena u IndyCar šampionatu sledeće godine.

U jednoj izjavi, Montoja je istakao:

"Kada me je Rodžer upitao, da li želim da budem deo startne postave ovogodišnje sportske operacije u modelu Acura, odluka je došla veoma spontano i sa lakoćom. Uvek samo voleo trkačka sportska vozila. Ona su definitivno izazov i biće veoma zabavno razvijati novi automobil sa kompanijom Acura. Veoma sam uzbuđen zbog testiranja ARX-05 modela koje startuje sledeće nedelje. Team Penske započeo je svoju pobedničku tradiciju u sportskim automobilima, dok za mene predstavlja pravu čast da budem deo novog poglavlja u istoriji ovog tima."

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group