Francuski Bugatti zvanično predstavio svoj proizvodni Bolide automobil

Više slika

Više slika

Nedugo nakon što je kompanija Bugatti po prvi put predstavila proizvodno spreman Bolide model stižu nam fotografije koje u potpunosti otkrivaju ovaj trkački orijentisan hiperautomobil u realnosti...

Francuski proizvođač automobila prvi put je predstavio svetu Bolide u obliku ekstremnog koncepta oktobra meseca 2020. godine, od kada su brojni spekulisali i govorili da on nikada neće postati proizvodna varijanta. Bugatti je ove tvrdnje dokazao netačnim avgusta 2021. godine, kada je objavljeno da će Bolide ipak stići u ograničenoj seriji.

Nakon dve ipo godine, Bugatti je finalizovao svoj konačni dizajn modela baziranog na Chiron seriji i sada je spreman da ga uvede u poslednje faze razvoja u kojima će biti podvrgnut rigoroznim, intenzivnim i veoma zahtevnim dinamičnim testovima i zadacima.

Bugatti je odradio veoma komplikovan posao sačuvačvši gotovo u potpunosti dizajn svog koncepta, primenivši ga na modelu koji će biti isporučivan kupcima. Ovaj prototip je u potpunosti kreiran od izloženih ugljeničnih vlakana i moguće je primetiti da mu je prednji spliter u potpunosti redizajniran i opremljen parom aerodinamičkih zakrilaca. Dizajneri francuskog brenda takođe su kreirali i nova prednja krila sa lamelama na obe strane, dok su i segmenti iza prednjih točkova takođe izmenjeni.

Moguće je videti i da su malene kamere koncepta okrenute ka zadnjoj strani uklonjene i umesto njih, ovaj prototip poseduje tradicionalne retrovizore. Ostali elementi sa koncepta prenešeni na proizvodne modele uključuju masivni krovni usisnik vazduha i visoko zadnje krilo. Fotografije koje pokazuju zadnju stranu ovog karbonskog prototipa ne otkrivaju previše detalja, ali je u potpunosti jasno da je njen izgled ostao uglavnom isti kao i kod koncepta, zadržavajući ogroman difuzor i LED štopaljke.

Za pokretanje modela proizvodnih specifikacija biće zadužena tjunirana verzija osmolitarskog kvad turbo W16 agregata Chiron serije, dobra za masivnih 1.578 ks. Automobil će težiti svega 1.450 kilograma, što je značajno manje od drugih i trenutnih Bugatti modela, a kada se sve to kombinuje sa još ne specifikovanim nivoima sile potiska, Bolide bi trebalo da bude u mogućnosti da izvuče krajnje impresivna vremena krugova.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group