Fetel i Raikonen ostaju u Ferariju

Više slika

Više slika

Spekulacije oko toga ko će biti vozači Scuderia Ferrari ekipe slededeće sezone, biće okončane krajem meseca u Monci...

Na ovoj trci biće javno potvrđena postava vozača za sledeću sezonu, a celokupan događaj biće održan tokom Italian Grand Prix takmičenja. Kako stvari stoje deluje da će Sebastijan Fetel i Kimi Raikonen biti prva postava.

"Oni su izvanredni zajedno, tako da bi bilo kakve promene predstavljale veliki rizik", izjavio  je vlasnik ekipe Ferrari Serđo, nije Leone, već Marćione, mađarskim medijima prethodnog vikenda. "Sačekajmo da vidimo možemo li ove momke zadržati sedeće sezone. Ja lično mislim da će oni ostati. Trebalo bi da budemo u mogućnosti da predstavimo svoje vozače u Monci. Ništa za sada nije potvrđeno, ali se trenutno nalazimo u pregovorima koji će definitivno uskoro biti zaključeni", dodao je.

Osvojeni poeni predstavljaju različite cifre ova dva vozača, od kojih su obojica bivši svetski šampioni. Što se tiče Fetela, govorka se da postoje određeni pregovori sa ekipom Mercedes, koja može stati na put svim klauzulama do kraja ovog meseca. Međutim, kako se performanse kompanije Ferrari popravljaju, ovaj vozač je i više nego rad da ostane u ekipi.

U međuvremenu, vođa tima Maurizio Arivabene osetio je veliku volju Kimija Raikonena da ostane i da sve od sebe za ovaj tim, ali Arivabene i Marćione bili veoma impresionirani njegovim duhom u Mađarskoj. "Ne zaboravite da je on poslednji svetski šampion kompanije Ferrari i to je ovde upravo i pokazao", izjavio je Arivabene. "Samo šampion kao što je on može braniti svog timskog kolegu kao pravi viking, bez trikova i podvala." Marćione je dodao kako je Kimi veliki sportista i naglasio je da su svi u Maranelu jedna velika ekipa.

Ukoliko nastave saradnju, sledeća sezona će biti peta po redu za Kimija u ekipi Ferrari i osma ukupno u šampionatu. Blizu 38. godini, Raikonen je sada najstariji vozač u postavi, a stariji je čak osam godina od svog klubskog kolege Fetela.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group