BMW punim gasom stiže u Formulu E

Više slika

Više slika

FIA je dozvolila devetorici proizvođača da obezbede motore za Formulu E...

Osam od devet njih uopšte ne predstavlja iznenađenje, ali je poslednji veoma velika vest u ovom segmentu.

Bavarski proizvođač automobila BMW, sada se poigrava idejom kreiranja električnog trkačkog modela i ova informacija je aktuelna već neko vreme. BMW već opskrbljuje seriju sa i3 i i8 modelima sportskih automobila i nalazio se u čvrstom partnerstu sa Andretti Autosport, sve do sada.

Dok će šasija i pakovanje baterija i dalje biti centralno nabavljani i veoma poznati za svaki tim, razvoj poktretačkog sklopa otvara petu sezonu zaredom koja počinje sledeće godine.

BMW je zvanično jedini novajlija i priključiće se ostalim takmičarima u seriji, Abt, Ds, Jaguar, Mahinda, NextEV, Panske, Renault i Venturi. Od trenutnih timova koji su nabrojani, samo Techeetah poseduje izvor dozvoljene nabavke, koju uglavnom obavlja kompanija Renault.

Za čudo, jedino je Mercedes odsutan sa ove liste, a ova kompanija će možda tek zauzeti svoje mesto u petoj sezoni sa istovetnim napajanjem pogona sa spoljne strane - a pretpostavlja se da to neće biti abt/audi ili BMW - situacija će ostati takva sve dok se njihov program ne odobri i ne modernizuje.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group