Subaru WRX otkriven u Los Anđelesu

Subaru Impreza WRX je sada deo istorije. Od sada, model od kojeg bismo očekivali taj naziv zvaće se samo WRX.

To nije ništa novo, jer se o promeni imena priča poslednjih godinu dana. Nov nije ni mlaki izgled koji Subaru WRX donosi, a koji nije ni senka onoga što nam je predstavio koncept pod ovim nazivom ranije ove godine.

Ono što je novo je 2.0-litarski turbo bokser s direktnim ubrizgavanjem goriva koji Subaruu WRX donosi 268 KS i 350 Nm obrtnog momenta dostupnih pri 5600 o/min, odnosno pri 2000 o/min. Ta snaga na točkove se šalje preko ručnog šestostepenog menjača ili Sport Lineartronic CVT-a koji je dostupan kao opcija. U kombinaciji s ručnim menjačem ovaj turbo Subaru WRX do stotke dovede za 5.4 s.

Osim boljih performansi i neznatno više snage, novi WRX trebalo bi da donese bolje upravljanje i bolje prolaske kroz krivine, za šta su zaslužni čvršća šasija, novo vešanje i veće kočnice. Za 25 mm veći međuosovinski razmak doneo je i znatno više prostora u putničkoj kabini koja je sada presvučena kvalitetnijim materijalima i znatno ukusnije uređena nego ranije. Uz kožom presvučena sportska sedišta i sportski upravljač ravnog dna, WRX je dobio i nove instrumente, novu multimediju i audio sistem sa Harman/Kardon zvučnicima.

A.N.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group