BMW najavljuje novi koncept i M varijantu koje će biti predstavljene sledećeg meseca

Više slika

Više slika

BMW planira da predstavi niz novih modela na Concorso d’Eleganza Villa d’Este, a jedan od njih bi mogao biti novi M4 CS…

Samo mesec dana nas deli od Concorso d’Eleganza Villa d’Este, a u najavi znamo da možemo očekivati zaista veliki događaj. BMW će imati centralnu ulogu ne samo kao podrška, već i kao aktivan učesnik, jer kompanija planira da predstavi niz novih modela.

Proizvođač automobila je bio suzdržan po pitanju detalja, ali je najavio „premiere vozila koje variraju od jedinstvenog sportskog modela sa pomorskim obrtom do rock 'n' rolla na dva točka.” To sugeriše da možemo očekivati novi koncept, kao i motocikl iz BMW Motorrada.

Ako to nije dovoljno uzbudljivo, proizvođač automobila je napomenuo da je „BMW M tradicionalno predstavljen nizom novih proizvoda oko lokacija Concorso događaja.” Kompanija nije dodatno pojasnila o čemu tačno govori, ali su nedavne glasine sugerisale da bi M4 CS mogao biti predstavljen u maju, što se poklapa sa mesecom klasičnog automobilskog sajma.

Govoreći o BMW M, generalni direktor Franciskus van Mil će se pridružiti apstraktnoj slikarki Džuli Mehretu kako bi zajedno predstavili 20. BMW umetnički automobil. Ona stvara jedinstven izgled za trkački automobil BMW M Hybrid V8 koji će se takmičiti na 24 sata Le Mans u junu.

Pored toga, BMW će proslaviti 25. godišnjicu modela Z8. Dizajnirao ga je Henrik Fisker, a ikonični model je bio inspirisan klasičnim 507 i imao je dizajn intenziviran aluminijumom, kao i skidajući tvrdi krov. Automobil je odmah postao kolekcionarski primerak i proizvedeno je manje od 6,000 modela.

Z8 se proslavio u filmu o Džejmsu Bondu „Svet nije dovoljan“, gde ga je prepolovio helikopter koji je nosio testeru. Iako model nije imao srećan kraj, barem je ostavio upečatljiviji utisak nego Z3 u „GoldenEye“.

Ostavljajući Bond filmove po strani, BMW je rekao da će „legendarni roadster biti predstavljen na Concorso događaju na različite načine.“ Nadamo se da to znači nešto u stilu BMW Zagato Coupe, koji je debitovao na događaju 2012. godine.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group