Novi Mercedes S-Class Coupé zasijao na ženevskom sajmu

Mercedes-Benz je možda otkrio proizvodnu verziju S-Class Coupe pre tri nedelje, ali na Salonu automobila u Ženevi je održana stvarna svetska premijera.

Naslednik Mercedes-Benz CL ostaje veoma sličan S-Class Coupé konceptu koji je predstavljen na Salonu automobila u Frankfurtu prošle godine, kombinujući proporcije sportskog automobila sa uobičajenim luksuznim i tehnološkim karakteristikama koje se očekuju u ovoj klasi.

Dostupan u početku samo sa 4.7-litarskim V8 biturbo motorom sa 455KS i 700 Nmobrtnog momenta, S-Klasa će verovatno dobiti i 8 i 12-cilindrične AMG verzije (S 63 AMG i S 65 AMG), kao i 12-cilindrični S 600 varijante.

S-Class Coupe je prvi serijski automobil koji poseduje Magic Body Control funkciju. "To omogućava da se S-Class Coupé nagne u krivini na sličan način kako to čini motociklista, i tako smanjuje bočno ubrzanje koje deluje na putnike" objašnjava Tomas Veber, šef Mercedes-Benz centra za istraživanje i razvoj. "Na seoskim putevima, naročito, to znači više zabave u vožnji i udobnost za naše klijente", dodaje on.

Druge značajne tehničke inovacije na novom modelu uključuju head-up display i novorazvijeni touchpad.

A.N.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group