Alfa Romeo Stelvio QV podiže prašinu u Čikagu

Više slika

Više slika

Ukoliko su ljubitelji modela Porsche Macan i Audi SQ 5 mislili da će tek onako proći bez italijanskog giganta da im pomrsi račune, model Alfa Romeo Stelvio QV je u Čikagu kako bi dokazao drugačije.

Ovo je drugo zvanično pojavljivanje Stelvio modela na nekom sajmu automobila nakon što je imao debi prošle godine u Los Anđelesu, a koliko možemo reći, ovo predstavljanje u Čikagu je gotovo identično onom koje se održalo na zapadnoj obali Sjedinjenih Američkih Država.

Govorimo o istim bojama, identičnim vozilima, preslikanim zatamnjenim staklima i naravno identičnim dizajnom eksterijera sa tečnim farovima, koji svoju inspiraciju crpi iz modela Giulia, nabildovanim krilima i trougaonom mrežom hladnjaka.

Gledan sa strane, Stelvio Quadrifoglio dobro naginje ka performansama i sa 505 ks i 600 Nm obrtnog momenta na trapu, može i uneće strah u srca svojih konkurenata. Audi SQ5 i Mercedes-AMG GLC 43 ne mogu ni približno stati na crtu u terminima izlazne snage niti ubrzanja, dok Macan Turbo kaska za ovim italijanskim modelom u kategoriji od nula do sto.

Na papiru, terenac Stelvio QV može da sprinta do stotke iz mesta za 3,9 sekundi i dostigne maksimalnu brzinu od 284 km/h, a osmostepeni automatski menjač odrađuje posao u 100 milisekundi dokle god da se ovaj terenac održava u trkačkom modu.

Naravno, svi ljudi koji bi želeli da poseduju jeftiniji terenac kompanije Alfa Romeo mogu se uvek opredeliti za nešto kao što je nedavno predstavljeni Stelvio First Edition, napajan dvolitarskom benzinskom jedinicom sa četiri cilindra i turbopunjenjem, koji proizvodi sasvim solidnih 280 konja i 414 Nm obrtnog momenta.

Nemojte da vas ovaj pad u performansama zavara, jer je ovaj model sposoban da dostigne stotku iz stanja mirovanja za samo 5,7 sekundi, što zvanično govori da je brži od Jaguar F-PACE modela koji poseduje 340 ks i super punjenja.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group