Otkaz za urednika nemačke trač publikacije zbog AI generisanog intervjua sa Šumaherom

Nakon pretnji sudskom parnicom, urednik jednog nemačkog magazina, koji je vodio ’intervjuu’ generisan veštačkom inteligencijom sa Mihaelom Šumaherom, dobio je momentalni otkaz...

Grupacija koja poseduje ovaj časopis izvinila se zbog ovog incidenta, dok je članak koji je u pitanju izašao u Die Aktuelle, nemačkoj publikaciji koja se fokusira na tračeve o slavnima i zabavu. Iako je uredništvo navelo da je ovaj članak generisan putem veštačke inteligencije, ta informacija je obelodanjena tek na kraju samog članka.

Die Aktuelle publikacija, koja se nalazi u okviru Funke Media Group kuće, takođe je nazvala svoj članak prvim intervjuom sa Šumaherom od njegove povrede mozga, koja se dogodila tokom skijanja u francuskim Alpima. On sadrži veštačke odgovore slavnog trkačkog vozača na brojna pitanja vezana za zdravlje i njegovu porodicu.

Nekoliko dana kasnije, Šumaherova porodica potvrdila je da pokreće pravni postupak protiv ovog magazina zbog objavljivanja ovog lažnog članka. U izjavi datoj prošlog petka, Funke Media grupacija, najavila je da se rastaje sa Ane Hofman, glavnim urednikom Die Aktuelle publikacije.

U ovoj izjavi, kompanija je jasno naglasila da je ova odluka posledica izbora urednika da kreira ovakav intervjuu sa veštačkom inteligencijom. Grupacija se takođe izvinila Šumaherovoj porodici, koja štiti njegovu privatnost svim sredstvima od kada se incident dogodio.

Hofmanova je bila na kormilu Die Aktuelle od 2009. godine i u to vreme ova publikacija je bila uključena u više od jedne kontroverze vezane za porodicu sedmostrukog osvajača Formula 1 šampionata. Tokom polovine prošle decenije, ona je dobila sudsku parnicu sa Šumaherovom porodicom nakon što je u magazinu objavljen članak o ljubavnom životu Korine Šumaher, žene slavnog sportskog vozača.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group