Rouan Atkinson prodaje svoj posebni Lancia Delta Integrale Evo u savršenom stanju

Legendarni britanski glumac Rouan Atkinson poznati je obožavalac i kolekcionar automobila, koji sada ponovo ima priliku da profitira od svog dobrog ukusa...

Atkinson sada prodaje svoj Lancia Delta HF Integrale Evo II model iz 1993. nakon manje od dve godine koliko je bio u njegovom vlasništvu. On je kupio ovaj automobil maja meseca 2021. godine sa 87.000 pređenih kilometara na odometru i sada ga je postavio na prodajnu listu sa dodatnih tri hiljade ispod kaiša. Sve u svemu, automobil se sada prodaje sa 90.000 pređenih kilometara ispod kaiša.

Prema navoima, komičar je izabrao ovaj posebni automobil zbog njegove fabričke Lord Blue boje. Originalno prodat u Japanu i uvezen u Veliku Britaniju 2011. godine, italijanski kompakt deluje veoma brižno održavan i nije menjao stranu volana nevezano sa svojim boravištem, ostajući potpuno originalni Integrale.

Kao jedna od finalnih Evo jedinica, koji su korišćeni kao homologacijski specijali za reli tim kompanije Lancia, ova posebna poseduje prednosti novog Gerrett turbo punjača i opsega naprednih kompjuterskih kontrola koje čine da njen motor radi bolje. Ova poboljšanja omogućuju dvolitarskom turbo inlajn četvorocilindraču sa šesnaest ventila da izbacuje više nego dobrih 212 ks.

Modeli ove serije iz 1993. godine stizali su sa šesnaestoinčnim, ultra-lakim aluminijumskim felnama, krovnim lajsnama u boji karoserije, aluminijumskim poklopcem rezervoara, crvenim glavama cilindara, kožom obloženim MOMO upravljačima i Recaro sedištima visokih leđa u standardnoj formi, odnosno komponentama koje su i dalje prisutne na ovom posebnom primerku.

Sudeći prema Silverstone Auctions kući, koja je zadužena za prodaju koja će se održati 25. februara, na događaju u Velikoj Britaniji, automobil je u izuzetno dobrom stanju i upravo zbog toga očekuje da će biti prodat po nekoj ceni između 65.000 i 75.000 funti, odnosno 73.562-84.880 evra po trenutnom kursu.

Pored njegove niske kilometraže, sve veće cene Lancia Delta Integrale modela i savršenog stanja u kome se nalazi, za bilo kog potencijalnog novog vlasnika pedigre ovog modela, odnosno njegov slavni prethodni vlasnik, takođe će igrati veoma značajnu ulogu prilikom kupovine.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group