Razlog zbog kog je Mercedes ispred svojih rivala

Više slika

Više slika

Kada se radi o segmentu luksuznih automobila, borba nikada ne jenjava i gotovo svi proizvođači poseduju svoje favorite u vrhu autoindustrije...

Naravno, ništa nije drugačije sa trokrakim snovima iz Štutgarta, koji se sa svojim ljutim rivalom konstantno bori za prestiž, kako na domaćem, tako i svetskom tržištu. Međutim, ovaj brend je, ovo se nikako neće svideti ljubiteljima Bavaraca, ipak, za korak ispred svih po pitanju kvaliteta i popularnosti.

Zapravo, Mercedes-Benz je imao 11% više registrovanih novih modela samo prošlog meseca, što je ukupno 209.309 jedinica, najviše zbog velike potražnje najnovije E klase, ali i sve veće pažnje usmerene prema segmentu terenskih vozila kompanije.

Poređenja radi, BMW je ostvario prodaju veću za samo 2%, što je 192.873 atuomobila, dok je Audi imao porast od 1%, što je u proseku 170.650 jedinica. Bavarci su, u poređenju sa komšijama prodali čak 170.650 modela manje u prvoj polovini ove godine.

"Mercedes poseduje bolji momentum jer dolazi sa relativno novom paletom automobila", izjavio je analitičar iz NordLB Frenk Svope. "Definitivno možemo očekivati veoma neizvesnu borbu tokom nekoliko sledećih godina, a, iako je Audi izgubljen slučaj - možda promeni nešto novom serijom A8 - Mercedes ove godine bez premca ostaje na samom vrhu."

Prodaja E klase porasla je za 68% prve polovine 2017. godine, dok su zahtevi za SUV modelima ostvarili prosek od 13%. Što se tiče kompanije BMW, njen novi X1 krosover predstavlja uzdanicu koja privlači kupce, najviše u Bavarskoj, naravno.

Mercedes je u zaletu od kada je glavni dizajner Gordon Wagener stvorio neverovatno radikalan model pre nekoliko godina, dodajući legendarnoj liniji žičane maske hladnjaka i šire uvoje karoserije, što je rezultiralo više sportskim i daleko elegantnijim izgledom nego pre.

BMW je u svom redizajnerskom ciklusu zadržao daleko konzervativniji pristup, iako je generalni direktor kompanije Herald Kruger planirao da sustigne Mercedes stvaranjem 40 novih vozila tokom nekoliko sledećih godina, uključujući sportski X2 kompakt terenac i luksuzni X7 krosover u punoj veličini.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group