Madrid proteruje sve automobile do 2019. godine


Grad Madrid ne namerava samo da ukloni sva dizel vozila sa svojih ulica do 2025. godine, već takođe, da zabrani upotrebu gotovo svih automobila u svom centru do sredine 2019. godine.

U jednom razgovoru na popularnoj madridskoj radio stanici, gradonačelnik Manuela Karmera, izjavila je da namerava da sve privatne automobile udalji iz glavnog grada Španije do kraja svog mandata u maju 2019. godine.

Ideja se svodi na zabranu vožnje privatnih automobila u zoni centra grada i jedino će lokalnim stanovnicima biti omogućena mesta za parkiranje. Dodatno, jedina vozila koja će moći da operišu po gradskim ulicama mogu biti ona sa niskim emisijama ugljen monoksida tokom radnih sati.

U zabranu ulazi i Gia Via, put koji vodi kroz gradski centar i poseduje šest traka i biće korišćen od strane biciklista, autobusa i taksija u slučaju da ovaj predlog bude usvojen.

Karmenina radikalna zabrana motornih vozila može biti prva u glavnim evropskim gradovima i dolazi kao odgovor na povećanje zagađenja vazduha u Madridu.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group