Hyundai na sudu zbog problema sa punjačima električnih automobila

Stvarni nivoi punjenja koji poseduju električni modeli Hyundai Group brenda prilikom njihovog povezivanja kod kuće nalaze se u srcu najnovije parnice koja je pokrenuta...

Tužioci tvrde da postoji defekt u priključnom portu što dovodi do pregrevanja kada je vozilo u drugom nivou punjenja, dramatično usporavajući brzinu energetske rekupacije.

Građanska parnica popunjena je u okružnom tužilaštvu SAD i centralnom distriktu Kalifornije, po vlasničkim žalbama i uz dokazne materijale navodnog felera, sa Hyundai Group brendom koji čini sve što je moguće kako bi popravio čitavu situaciju navodeći da su svi podnešeni dokazi nešto na šta vlasnici imaju pravo na kompenzaciju.

Iako Hyundai reklamira Level 2 vreme kućnog punjenja između pet i sedam sati, vlasnici južnokorejskih automobila primetili su značajno manje brzine. Optužba navodi da je ovo rezultat pregrevanja priključka, koji dodatno prolongira punjenje ili ga čini nemogućim.

Hagans Berman Sobol Shapiro LLP kancelarija zastupa grupnu parnicu i izvestila je sud da ui pojedinim slučajevima, priključne glave punjača mogu biti zagrejane i za trideset minuta, što vlasnicima ostavlja veoma malo opsega u svakodnevnoj vožnji.

Zaista, National Highway Traffic Safety Administration služba na svom sajtu postavila je brojne žalbe vlasnika vezane za ovaj problem. Jedan vlasnik izjavio je kako je početkom ovog meseca njegova aplikacija za punjenje prijavljivala grešku na svaka dva do tri minuta, iako je vozilo na kraju bilo do kraja naponjeno.

Pored toga, tužba tvrdi da je softversko ažuriranje dizajnirano kako bi se rešio problem ništa više nego flaster na rani, ujedno smanjujući brzine punjenja kako bi se sprečilo pregrevanje, ostavljajući vlasnike sa deset sati punjenja više.

Vozila koja su uključena u ovu građansku parnicu predstavljaju modele iz Hyundai Ioniq 5, Ioniq 6, Genesis GV60 i Kia EV6 linija. Hagans Berman advokatska firma tvrdi da su prekršeni brojni članovi iz zakona o kompjuterskim prevarama i zloupotrebi države Kalifornija, sa prekršajima koji podležu zakonima o zaštiti potrošača čime potvrđuju pravo na tužbu protiv Hyundai Group.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group