Vanserijske terenske mogućnosti predstojećeg Mercedes EQG modela

Potpuno električni Mercedes-Benz EQG definitivno će predstavljati najsposobniji terenac nemačkog proizvođača do sada, sa popularnim jutjuberom ’JerryRigEverything’, koji je imao priliku da vidi šta sve ova mašina može...

Pošto nemački brend i dalje testira i razvija svoj EQG, jutjuber Džeri je morao da ode do Graca kako bi video jedan od prototipova na delu. Dok je bio tamo, on je imao mogućnost da vidi neke od neverovatnih terenskih mogućnosti koje EQG dostiže zahvaljujući upotrebi četiri električna motora na svakom točku ponaosob.

Vozila kao što su Rivian R1T i GMC Hummer EV imali su već priliku da nam predstave koliko su električni motori dobri za terenske modele. Ne samo da oslanjanje na po jednu električnu mašinu na svakom točku potpuno oslobađa potrebe za tradicionalnim direferencijalima, već se ove jedinice mogu specijalno konfigurisati za brojne i različite terene.

U ovom snimku informativno-zabavnog karaktera, JerryRigEverything nam predstavlja ‘G-Turn’ karakteristike EQG modela, koje mu omogućuju da radi krofne okrećući točkove u suprotnim pravcima. Međutim, ovo je samo jedna od brojnih inovativnih i revolucionarnih stvari koje ovaj Mercedes može izvesti. Ova mašina poseduje neverovatnu količinu vuče, pa može biti spuštena do polovine strmih i blatnjavih nizbrdica svih vrsta i zatim vraćena u rikverc na vrh sa lakoćom.

EQG čak poseduje karakteristiku koja se zove ‘Creep’ i predstavlja mod koji se aktivira dodirom dugmeta i funkcioniše slično kao kontrola spuštanja nizbrdo, osim što je dizajnirana kako bi automobil gurala u drugom pravcu. Tako da, pritiskom na dugme EQB model doslovno svoje vozače može izvući uz velike nagibe umesto njih.

Brojni ključni detalji vezani za Mercedes EQG i dalje ostaju u tajnosti, uključujući i to koliko će ove mašine imati konja, obrtnog moemnta i koliko će velika njihova baterijska pakovanja biti, zajedno sa prelaznim opsezima između dva punjenja. Naravno, znaćemo daleko više kako se datum premijernog predstavljanja nove linije bude približavao, do konačnog izlaska na tržište zakazanog za sledeću godinu.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group