Mali SUV će se zvati Jeepster

Jeep bi sledećeg proleća na ženevskom auto salonu trebao da predstavi novi, manji SUV, odnosno crossover koji će nositi oznaku Jeepster.

 

Do sada se o o ovom modelu pisalo kao Jeepu Junior, ali poslednji izveštaji kažu da je odlučeno da će serijski modeli koristiti spomenuti naziv Jeepster, koji je ovaj proizvođač ranije već koristio u par navrata.

Sa tehničke strane Jeepster će veliku većinu svojih komponenti deliti sa Fiatovim modelom 500X, kao i 500L. Konkretnije, očekuje se da će ga pokretati 0.9 TwinAir Turbo snage 105 KS (74 kW) te 1.4 MultiAir Turbo snage 160 KS (119 kW), kao i ekonomičniji 1.6 MultiJet II turbodiesel motor snage 105 KS (74 kW).

 



Kupcima će na izboru biti verzije sa prednjim pogonom i na sva četiri točka, a kao inspiracija za konačni izgled ovog automobila navodno je poslužio legendarni Jeep Willys. Proizvodnja ovog modela bi trebala da počne nedugo nakon ženevske premijere, što znači da se dolazak na tržište očekuje u drugoj polovini 2014.

Na istom auto salonu bi premijerno trebao da bude predstavljen i Fiat 500X, a oba automobila će se proizvoditi u Fiatovim pogonima u Melfiju, u Italiji.

 
O.R.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group