VW Arteon kupe

Više slika

Više slika

Obično je potrebno mnogo vremena da proizvođači automobila otkriju svoje nove modele i započnu njihovu prodaju...

Ali, ovo definitivno nije slučaj sa kompanijom Volkswagen, u krajnjem slučaju sa njihovom linijom Arteon. Zamena za uglađeni model Passat CC, Arteon je otkriven na ženevskom sajmu automobila, pre samo nekoliko dana. Pojavljivanje ovog automobila nije bio samo debi na ovom događaju, već je predstavljalo prvi put da ga iko van kompanije vidi uživo.

Ipak, VW je otvorio knjigu porudžbina, na svom tržištu prvenstveno. Novi kompaktni sedan je lansiran u Nemačkoj sa dve opcije pogonskog sklopa, dvolitarskim turbo četvorocilindrašem, benzinskim motorom koji je dobar za 276 ks i dizel jedinicom koja je poseduje 237 ks.

Svaki od njih je matirana na menjač duplog kvačila i 4 Motion pogonu na svim točkovima. Ostale opcije pogona će uskoro biti dodate, ali ove dve jedinice ostaju vrhunski benzinski i dizel pokretački sklopovi, do danjeg, u najmanju ruku.

Nije još uvek objavljeno kada će ovi prvi primerci početi da se isporučuju mušterijama, ili kada će prodaja započeti van matične zemlje kompanije VW. Na nemačkom tržištu cene startuju sa ciframa od 49.325 i 51.600 € za TSI i TDI verzije.

Sličan novac je potreban za seriju 4 Gran Coupe bavarskog giganta u sličnim 430i xDrive ili 430d specifikacijama.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group