Toyota Camry za 2018. godinu


Za ime koje je definitivno postalo sinonim krema autoindustrije, Tojota je definitivno presrećna karakterom i stilom svoje nove generacije sedana koji će svoj debi imatii u Detroitu, januara meseca sledeće godine.

Juče je Toyota izbacila prvu fotografiju, koja nam je ditekako zagulicala maštu, svog novog modela Camry 2018. otkrivajući nam samo četvrtinu automobila. Iz ovoga ugla novi model izgleda mnogo agresivnije i daleko više stilski, od bilo čega što smo mogli da vidimo iz ove serije, sa uglađenim linijama, lažnim ventilacionim otvorima iza LED štop svetala i na bočnom delu spojlera. Ali, opet, ovo ne otkriva previše, dok se porodica srednjih sedana kompanije Toyota ne ističe preterano zbog dobrog dizajna.

Izvršni direktori japanskog brenda polažu velike nade u novi model Camry, koji će svakako imati veoma težak zadatak ispred sebe jer su terenci potpuno erodirali njegov segment u nekoliko prethodnih godina, sa staloženim RAV-4 koji će verovatno ukrasti veći deo prodaje na tržištu sledeće godine po prvi put u istoriji.

Bob Karter, stariji potpredsednik automoto operacija Toyota Motor Sales U.S.A, izjavio je reporterima svetskih medija na jednoj vikend zabavi ovog brenda u Detroitu. "Prvi put imam priliku da vidim i vozim ovaj automobil i mogu vam reći da je ovo Camry koji je učinio da mi krv prostruji žilama".

Špijunski snimci novog 2018 Camry modela sugerišu da će, ako ništa drugo, novi automobil izgledati mnogo oštrije i mnogo stabilnije na putu. Ispod karoserije će se nalaziti modularna platforma TNGA kompanije Toyota, koja je prvi put viđena u modelu Prius iz 2016. godine, dok je nedavno primećeni prototip naglasio razvoj mnogo dinamičnijeg TRD tjunirano varijante motora sa 3,5 litara zapremine i šest valvi, maksimalne snage 300 konja. Za standardne modele se očekuje da budu napajani dvoipolitarskim agregatima sa unutrašnjim sagorevanjem, kao i četvoro i dvolitarskim turbo motorima iz modela Lexus Nx i IS. U ponuudi će biti dostupna i hibridna varijanta pokretačkog sklopa.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group