Stiže novi Renault Samsung SM3 Z.E.

Više slika

Više slika

Francuska kompanija Renault upravo je predstavila redizajniranu verziju modela Samsung SM3 Z.E na Daegu International Future Auto Expo događaju u Južnoj Koreji.

Kompaktni sedan baziran na modelu Megane, koji je u ostalim delovima sveta poznat kao Fluence, dobio je jaču baterijsku jedinicu od 36 kWh, što je značajno poboljšanje od prethodnih 22 kWh.

Ovakav potez poseduje nuti uticaj na kilažu ovog električnog sedan modela, ali kao rezultat, prelazni opseg je porastao za impresivnih 57% u poređenju sa njegovim prethodnikom, što konačno donosi 213 kilometara, bazirano na korejskom tipu ciklusa.

Sudeći prema izveštajima Korean Transport Safety Authority (KOTSA) ustanove, lokalna putovanja u proseku traju tokom 40 kilometara, što znači da će, u teoriji, novi Renault Samsung SM3 Z.E automobil moći da putuje neprekidno pet dana između dva punjenja.

Zahvaljujući mehaničkim poboljšanjima, ovaj kompaktni automobil nultih emisija gasova postao je veoma popularan u Južnoj Koreji, gde ih država koristi u flotama taksi službi i već je uključila sve verzije predstavljene pre zvaničnog redizajna.

Nakon nekoliko stilskih promena, kako na eksterijeru, tako i u unutrašnjosti putničke kabine, ova linija automobila dobila je nekoliko manjih zahvata u mašinskom delu, što je na kraju dovelo do konačnog obnavljanja čitave linije i njenog usavršavanja.

Štaviše Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Južne Koreje otkupilo je 1.200 jedinica ovog automobila prethodnog aprila, čime je daleko više poboljšala geografsko učvršćivanje ovog brenda i njegov daleko brži razvoj na tržištu električnih automobila, koji ujedno predstavljaju pravi potez prilikom očuvanja životne okoline i ljudskog zdravlja, ako je suditi prema rečima generalnog direktora Renault Electric Vehicle SVP segmenta, Žila Normanda.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group