Redizajnirana Honda S2000 može doći sa 320 ks

Više slika

Više slika

Postoji vrlo malo glasina koje dolaze iz automoto sveta koje su prisutne toliko dugo da im se može oprostiti to što su ništa više do pukih želja i razmišljanja.

Između ostalih tu se nalazi i model sledeće generacije Honda S2000 automobila. Japanska kompanija je veoma različit brend od onoga što pamtino iz devedesetih i ranih dvehiljaditih godina, kada je predstavio neke od najboljih proizvodnih kompaktnih modela sa pogonom na prednjoj osovini na tržištu i naravno, mašinu sa pogonom na zadnjoj osovini model S2000.

Na svu sreću, deluje kao da se stvari menjaju prateći predstavljanje poslednjeg NSX modela i ove promene se vezuju za oživljavanje serije S2000, ako je verovati svetskim medijima koji su o ovome već izveštavali.

Smatralo se da honda planira da proizvede novi S2000 model 2018. godine kako bi obeležila jubilej i 20. godina od kada je originalni automobil lansiran. Pre toga je naširoko izveštavano da bi dvolitarski motor iz automobila Civic Type R mogao da pronađe svoj put u novi S2000, ali, navodno, u pripremi je nešto daleko uzbudljivije.

Kompanija Honda se priprema da ide stopama drugog japanskog proizvođača Mitsubishi i razvije svoj potpuno novi pokretački sklop uparen sa turbo punjenjem i električnim super punjenjem koje je namenjeno izbegavanju turbo lagova, dok je istovremeno mnogo efikasniji od trenutnog twin - turbo sistema. Ove komponente će pratiti dvolitarski četvorocilindrični motor u liniji, dizajniran da proizvodi konačnih 320 ks.

Mediji izveštavaju da će ovaj novi pogonski sklop doći matiran na osmostepeni menjač duplog kvačila. Međutim, imajući u vidu da kompanija Honda nastavlja da nudi mnoge svoje automobile sa manualnim menjačima do današnjeg dana, svi se čvrsto nadamo da će se ova tradicija nastaviti i da će mehanička transmisija takođe biti dostupna, pa makar i kao opcija.

Ukoliko nova generasija Honda S2000 modela zaista bude lansirana 2018. godine, debitovaće na Paris Auto Show sajmu automobila koji se održava u septembru, ali postoji mogućnost da se to dogodi i u Los Anđelesu mesec dana kasnije.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group