Prve špijunske fotografije novog Smart SUV modela

Proizvodna verzija Smart Concept #1 modela ubrzana je i trenutno se nalazi u test fazi u Kini, gde je jedan primerak primećen teško kamufliran na jednom lokalnom autoputu...

Smart je predstavio Concept #1 prvi put na minhenskom sajmu automobila Munich Motor Show, septembra meseca prošle godine, obećavajući da će potencijalni proizvodni model izgledati veoma slično prototipu. Ovo je ujedno i prvi potpuno električni model kompanije Smart, od kada su Daimler i Geely objavili da svojim partnerstvom žele da održe Smart brend živim.

Špijunske fotografije predstavljaju nam električni SUV gotovo identičnog oblika kao i koncept, sa veoma kratkim prednjim i zadnjim delom. Nije nam omogućen preterano jasan pogled na prednji deo, ali možemo zaključiti da se tamo nalaze LED farovi koje smo videli i na sajamskoj verziji automobila, koji su najverovatnije prenešeni na proizvodni model.

Ostalo bitno pomena jeste to da novi Smart SUV može biti viđen sa prominentnom linijom krova i ugaonim bočnim prozorima. Kamuflaža na karoseriji krije dizajnerske elemente vrata, uključujući i brave, dok su aerodinamični diskovi postavljeni preko točkova, takođe. Zadnji deo prototip modela deluje gotovo identičan onom na Concept #1 i poseduje LED štopaljke sa istaknum LED svetlosnom trakom.

Eletkrični SUV će najverovatnije imati identične dimenzije kao i koncept model. Ovo znači da će najverovatnije stići sa 4.290 milimetara u dužini, 1.919 milimetara u širini i 1.698 milimetara u visini, što ga čini nešto kraćim, ali dužim i širim od modela Mercedes-Benz EQA.

Detalji o električnom pogonskom sklopu novog modela i dalje ostaju pod velom tajne, ali se očekuje da će automobil imati brojne napredne sisteme vozačke asistencije. Kako izvori procenjuju, nova linija kompanije Smart bi trebalo da se pojavi na kineskom i evropskom tržištu 2023. godne.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group