Predstavljeni Ferrari 458 GTE i GT3

Egzotični model F12tdf je bio sigurno kralj proslave 2015, nazvane Ferrari Mondiali, koja se održava na Mugello stazi, ali nije samo ova mašina prikazana...

 

Model 488 GTB je već zamenio 458 Italia u Ferrarijevoj ponudi, pa je bilo logično da se to desi i na stazi. Od sezone 2016. timovi koji se takmiče u GTE, ili GT3 klasi u trkama izdržljivosti će imati novo "oružje" u ponudi. 

Kao i automobil za puteve, 488 GTE i GT3 sada pokreće twin turbo, umesto atmosferskog V8 motora i naravno dolaze sa značajnim promenama u upravljanju i aerodinamici. 

"Ovaj automobil nije bio lak zadatak posle odličnih rezultata modela 458 Italia, jednog od najuspešnijih automobila u Ferrarijevoj istoriji", rekao je direktor GT Sport Activities GT, Antonello Coletta. "Radili smo vredno na njemu i nastavićemo, pošto nam je cilj da imamo automobil visokih performansi koji je lak za vožnju, kao što je bila 458 Italia". 

Oba modela 488 i GTE i GT3 će po prvi put izaći na stazu na trci 24 sata Dejtone, krajem januara naredne godine. 

O.R:

 

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group