Počela prodaja novog SUV Peugeot 2008 modela

Više slika

Više slika

Kada se 2013. godine prvi put pojavio na tržistu, Peugeot 2008 je svojim elegantnim stilom i dinamičnim performansama vrlo brzo uspeo da se visoko pozicionira u segmentu gradskih krosovera.

Do danas je širom sveta prodato preko 580.000 vozila čime ovaj model drži čvrstu poziciju u samom vrhu ovog segmenta.

Sa željom da stilski osveže već moderne linije 2008-ice, dizajneri su preoblikovali prednju masku i u njeno središte smestili amblem brenda. 
Automobil je dobio i dodatnu zaštitu na donjim, izloženim delovima karoserije, pa su plastični elementi sada postavljeni i na lukove blatobrana iznad točkova čime je ovaj gradski krosover dobio vrlo robustan izgled.

Predstavnici medija su prvi imali priliku da testiraju novi model u vožnji do vinarije Temet nedaleko od Jagodine I uvere se u performance novog modela kako na otvorenom putu tako I u uslovima gradske vožnje.

Restilizovani Peugeot 2008 biće dostupan kupcima u Srbiji sa trocilindarskim benzinskim motorom od 1.2 litra sa 82 ks kao I sa turbo motorima od 110 I 130 konjskih snaga sa manuelnim menjačem koji su drugu godinu za redom dobili nagradu “Engine of the year” u kategoriji od 1.0 do 1.4 ccm. Novitet je da će verzija sa 110 ks biti po prvi put dostupna I sa automatskim EAT 6 menjačem.

Za dizel opcije odabrani su 1.6 litarski motori, koji su standardno povezani sa manuelnim menjačima, u verzijama sa 75, 100 I 120 konjskih snaga. Već dugi niz godina, Peugeot HDi motori ostvaruju impresivne rezultate u niskoj potrošnji goriva, tako da u zavisnosti od uslova vožnje na 100 km 2008-ica troši između 3,5 I 4,3 litara.

Restilizovani 2008 po prvi put je dostupan i sa GT Line paketom, koji između ostalog sadrži ekskluzivne 17 inčne alu felne, crne okvire maske hladnjaka i farova za maglu, sportske aluminijumske pedale, hromiranu izduvnu cev, instrument tablu sa crvenim LED osvetljenjem I još mnogo toga.

Promene u unutrašnjosti obuhvataju novi multimedijalni sistem sa MirrorLink i Apple CarPlay funkcijama, čime je omogućeno povezivanje Android i iPhone mobilnih uređaja, dok već dobro poznati Peugeot i-Cockpit pruža jedinstven doživljaj tokom vožnje. 

Peugeot 2008 opremljen je i Active City Brake sistemom koji je u stanju da u gradskoj vožnji, pri brzinama do 30km/h i usporenom saobraćaju, automatski zaustavi vozilo ako proceni da je udarac u drugi automobil neizbežan.

Vozači imaju opciono i Grip Control komandu, koja se nalazi na centralnoj konzoli, a koja omogućava izbor jednog od pet dostupnih režima vožnje: Standard, Snow (za snežne uslove) All-Terrain (za vožnju izvan asfaltiranih puteva), Sand (za peščane podloge) i ESP Off (vožnja sa isključenim sistemom elektronske stabilnosti). 

Ono što je takođe novina su nove boje Ultimate Red (prvi put je predstavljena kod modela 308 GTi) kao I Emerald Crystal.

U Active paketu opreme koji podrazumeva klima uređaj, multimedijalni touch screen, svetla za maglu sa hromiranim detaljima i kožni volan, novi 2008 sa 1.2 Puretech motorom I 82 konjske snage košta 13.990 eura. Putem finansijkog lizinga rata za ovaj model iznosi 158 eura sa učešćem od 30% I rokom otplate od 72 meseca. U istom paketu cena za model sa turbo motorom od 110 ks iznosi 15.190 eura dok sa dizel motorom od 100 konjskih snaga novi Peugeot je dostupan za 16.890 eura.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group