Ford Transit sa novim sistemom spreman za puteve

Više slika

Više slika

Kompanija Ford zna da vožnja visokih vozila tokom oluja i jakih vetrova može postati veoma stresna, zbog čega je upravo i izmislila novu tehnologiju...

Dostupna na modelima Transit i Transit Custom, opremljenim sa EcoBlue dizel motorima, bez dodatne cene, ova tehnologija omogućuje vozačima da svoja vozila održavaju u traci kada je njihov kombi pogođen iznenadnim turbulencijama ili unakrsnim vetrovima i nazvana je „Side Wind Stabilization“.

Ovo je veoma napredna karakteristika koja je razvijena u kompaniji Ford i od strane njihovih inžinjera, a radi tako što se aktiviraju kočnice vozila sa jedne strane i time redukuju efekat bočnih vetrova, uz budnu pažnju sisitema koji prati stabilnost putem senzora u intervalu od 100 puta u sekundi i pri brzinama od 50 km/h. Sistem može biti automatski uključen u kočenje sa jedne strane za manje od 200 mili sekundi, što je jednako vremenu koje je atleti potrebno da reaguje na pucanlj startnog pištolja.

„Niko ne voli taj neprijatni osećaj koji kombi vozilo poseduje onda kada se nađe na udaru vetra, ili se pibližava velikom teretnom kamionu u punoj brzini. Ova naša nova tehnologija pomaže vozačma da imaju manje stresan put u modelima Transit, posebno tokom mračnih zimskih noći okovanih olujnim vremenom“, izjavio je supervizor šasijske kontrole zadužen za Evropu, Mark Šurman.

Ford je već objavio fotografije svojih novih modela koji su spremni za puteve i opremljeni ovom novom tehnologijom, koja će svim vozačima njihovih kombija svaku situaciju koja može biti neprijatna učiniti daleko podnošljiviom i bezbednijom. Sistem je testiran na stazi i šest srećnih ljubitelja ovih vozila dobilo je priliku da ga isproba pri brzinama od 80 km/h. Takođe, američki proizvođač se pre samog prodajnog ciklusa priprema da svoje nove kombije testira, u velikom obimu, na javnim putevima takođe.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group