Novi Ford KA+ model na ulicama do kraja godine

Više slika

Više slika

Kompanija Ford otkriva potpuno novi gradski model KA+ koji uz nisku cenu, ogovara na sve zahteve koje mora da ispuni jedan moderan mali evropski automobil.

Novi KA+ je dodatak postojećoj Fordovoj liniji automobila, koju za sada predvodi najprodavaniji Fiesta model. Za sve koji žele alternativnu verziju u odnosu na Fiestu, Ford KA+ predstavljaće model sa dosta opreme, male potrošnje, savremenog dizajna i izuzetnog kvaliteta sa cenom koja ne prelazi 10.000 evra. Iz rukovodstva Forda, dolaze uverenja da je novi KA+ pravi naslednik linije malih gradskih automobila, koji se izdvajaju svojom praktičnom upotrebom, ekonomijom u vožnji i celokupnim osećajem i zadovoljstvom prilikom vožnje.

Ford KA+ nastaje na globalno namenjenoj platformi Forda za male gradske automobile. KA+ je tek nešto kraći od Fieste, dok je za 29 milimetara viši, što donosi titulu najboljeg u klasi u pogledu prostora za putnike na zadnjim sedištima, kao i visine pogodne za nešto više putnike i vozača. Verzija sa pet vrata omogućuje izuzetnu svakodnevnu praktičnost, uz preklapajuća sedišta i 270 litara prtljažnog prostora. U okviru kabine, nalazi se čak 21 mesto za odlaganje raznih sitnih stvari. Centralno mesto za odlaganje sitnica je na sredini prednje table gde svoje mesto nalazi MyFordDock sistem namenjen povezivanju pametnih uređaja ili GPS sistema. Prednja vrata dolaze sa mestima za odlaganje flaša od 1.0 litra ili 0.5 litara, kao i posebnog mesta za kišobran. Sakrivenoj pregradi se može prići samo prilikom otvaranja vozačevih vrata i namenjena je odlaganju vrednih stvari.

Dizajn je inspirisan novim serijama Forda i odlikuje ga proporcionalno savršeno postavljena prednja trapeziodna maska koja dolazi u paru za prednjim moderno dizajniranim farovima. Svi modeli KA+ dolaze uz detalje poput hromirane prednje rešetke, branika i retrovizora u boji vozila.

Novi Ford KA+ snagu dobija iz jednostavne linije motora izvedenih iz efikasnog benzinskog Duratec motora od 1.2 litra. Kupci će moći da izaberu varijante od 70 ili 85 konjskih snaga. Motor dolazi u paru sa standardnim petobrzinskim menjačem. Motor Duratec od 1.2 litra, izvorno nastaje od verzije 1.25 litra koja se ugrađuje u Fiesta modele, a dolazi sa tehnologijama koje pospešuju efikasnost, performanse, ali i smanjuju emisiju štetnih gasova.

Svi KA+ modeli dolaze sa standardnom opremom koja uključije servo upravljanje, električno podizanje prednjih prozora i podešavanje retrovizora, prednja svetla za maglu, AM/FM radio sa blutut konekcijom, daljinsko zaključavanje i alarm, komplet od šest vazdušnih jastuka, ESC sistem stabilnosti i pomoć za start na uzvišenjima. Bogatije Zetec verzije dolaze sa aluminijumskim točkovima od 15 inča, manuelnom klimom, DAB radio/CD sistemom, kožnim volanom i kontrolom brzine krstarenja. Dodatno je moguće naručiti opcije poput sedišta sa grejanjem, automatsku klimu, City paket koji donosi parking senzore i elektronski sklapajuće spoljne retrovizore. Porudžbine su moguće krajem meseca juna, dok će se prvi modeli novog Ford KA+ na ulicama naći krajem godine.

N.S.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group