Novi električni premium MPV Volvo EM90 proširuje portfolio brenda

Više slika

Više slika

Volvo Cars predstavlja svoj novi potpuno električni premium MPV, Volvo EM90, koji nije samo dizajniran da bude udobna dnevna soba u pokretu, već i automobil koji vam pruža prostor za život sa voljenima…

EM90 demonstrira snažne sposobnosti brenda kada se radi o inovacijama i udovoljavanju specifičnim tržišnim zahtevima. Segment višenamenskih vozila (MPV) postao je izuzetno popularan u poslednjih nekoliko godina, posebno u mnogim delovima Azije. To je jedan od glavnih razloga zašto EM90 prvo stiže u Kinu, najveće svetsko tržište automobila.

Nakon predstavljanja već nagrađivanog i potpuno električnog malog SUV EX30 ranije ove godine, EM90 predstavlja drugo proširenje portfolia ovog brenda. I EX30 i EM90 će definitivno omogućiti kompaniji Volvo da dostigne svoje nove ciljeve, pokrivajući veći deo globalnog automobilskog tržišta, ostvarujući pritom veći profit.

EM90 takođe pojačava posvećenost brenda da postane proizvođač isključivo električnih automobila do 2030. godine. U narednim godinama, kako saznajemo, Volvo će predstaviti čitavu porodicu novih, potpuno električnih automobila, ispunjavajući sve što njihovi verni kupci očekuju od modela bez emisija iz auspuha.

Ovaj obnovljeni portfolio modela neće samo osigurati da do 2030. godine Volvo prodaje isključivo električne automobile širom sveta, što je važan deo obaveza svake automobilske kuće kada se radi o održivosti, već je to takođe deo putovanja kompanije ka profitabilnom rastu i dostizanju pozicije lidera u održivoj mobilnosti.

"Sa EM90, prenosimo nasleđe i liderstvo Volvo Cars u sigurnosti u uzbudljivi novi segment električnih MPV vozila", rekao je Džim Rouen, glavni izvršni direktor Volvo Cars. "To nam omogućava da istražimo nove tržišne potrebe i proširimo privlačnost brenda Volvo većem broju ljudi."

Dugo nasleđe svestranosti

Iako je segment MPV nov za slavni brend, možemo slobodno reći koncept svestranosti nije nepoznata teritorija za njih. Zapravo, Volvo Duett iz 1953. godine razvijen je specifično kao svestran i prostran automobil, mnogo godina pre nego što je segment MPV-a čak i formalno stvoren.

Kao vrhunac u bogatom nasleđu kompanije Volvo koje ove godine slavi 70. rođendan, Duett je i dalje jedan od najtraženijih Volvo modela od strane kolekcionara i entuzijasta. Bio je popularan među porodicama i poslovnim vlasnicima u Skandinaviji i Sjedinjenim Državama.

U kasnijim decenijama Duett je inspirisao svetski poznati asortiman karavana, i bio je jednako važan izvor inspiracije za dizajnere kada su počeli rad na EM90.

Bilo da ste želeli praktičan službeni automobil za vaš posao ili prostran porodični automobil koji bi se takođe mogao koristiti kao prostor za spavanje tokom kampovanja, postojala je Duett varijanta za širok spektar scenarija - njegovo ime, koje znači "dva automobila u jednom", sve govori.

Važan novi segment

EM90 predstavlja važan dodatak potpuno električnom portfoliu i podržaće poziciju Volvo brenda kao jednog od najbrže rastućih u segmentu premijum čistih električnih vozila. Iako je segment premijum MPV-a u Kini danas relativno mali, on je više nego važan. I u duhu Duett modela, EM90 premijum MPV ima dvostruku namenu za svoje kupce.

Kada se automobil ne koristi za porodična putovanja, on služi kao izvrstan poslovni transport koji nudi ultimativno udobno unutrašnje okruženje za sastanke i poslovne pozive. Ukratko, za kupce koji traže sigurnost i prostrano, svestrano i udobno premijum iskustvo u pokretu, EM90 je uzbudljiva nova opcija.

Volvo EM90 prvo stiže u Kinu gde su knjige porudžbina već otvorene.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group