Novi Colt - odlično opremljeni hibridni klon Renault Clio modela

Više slika

Više slika

Kompanija Mitsubishi je konačno predstavila potpuno novi Colt model i za sve nas na evropskom tržištu on donosi potpuno poznatu sliku...

Iako smo već znali da će novi supermini biti baziran na popularnom Renault modelu, sada je potpuno jasno da je japanski brend odlučio da ne uradi gotovo ništa kako bi se automobil razlikovao od evropskog pandana.

Iako ovo ne zvuči previše inspirativno, zapravo apsolutno ima smisla, jer će Colt biti postavljen kao veoma važan predlog vrednosti za dati novac ovog brenda, stoga nije bilo previše prostora kako bi se radilo na velikim inžinjerskim promenama. Sa ovim na umu, čak i znak japanskog brenda podseća na automobil na kome je baziran i deluje gotovo grubo zalepljeno na udubljenje u haubi očigledno dizajnirano kako bi predstavljalo mesto za znak francuskog brenda.

Ostale sličnosti nisu toliko loše doduše, tako da zahvaljujući svojoj šasiji, Colt predstavlja veoma simpatičan, klasično oblikovan kompakt sa izražajnim farovima. LED elementi, kao što su specijalni segmenti smešteni sa obe strane maske hladnjaka i štopaljke na zadnjoj strani, pružaju automobilu prilično agresivan izgled. Puno ime kompanije Mitsubishi smešteno je širom poklopca prtljažnika, sa novim Colt znakom koji je smešten odmah ispod njega.

Unutar putničke kabine nalazi se 9,3 inča veliki ekran informativno-zabavnog sistema, sa bežičnim Android Auto ili Apple CarPlay konekcijama u standardnoj ponudi. Pored upravljača nalazi se digitalni displej od sedam inča, dok je opcioni desetoinčni model dostupan takođe. Kolt unutar putničke kabine nudi i bežično punjenje za mobilne uređaje.

Novi automobil takođe pomaže vlasnicima da uštede novac na gorivu jer stiže i u hibridnoj varijanti, sastavljenoj od 1,6 litara velikog agregata i dve električne jedinice, koji zajedno stvaraju 141 ks. Mitsubishi tvrdi da električni motori mogu da iznesu do 80% vozačkih zadataka u gradskim uslovima.

Ova linija biće ponuđena i sa dva standardna agregata sa unutrašnjim sagorevanjem, sa jednolitarskom trocilindričnom jedinicom dobrom za 66 ks i turbo varijantom istog motora koja stvara 90 konjskih snaga.

Japanski proizvođač je veoma ponosan na ponudu šrioke palete vozačkih asistencija širom svog opsega, a ovi sistemi uključuju prepoznavanje znakova, upozorenje na prelazak u drugu traku, kontrolu krstarenja i mnogo toga drugog što će stići u standardnoj ponudi. U međuvremenu, vrhunska varijanta nove linije poseduje sistem praćenja mrtvog ugla, upozorenje na saobraćaj iza vozila u raskrsnicama, parking asistenciju i sistem kamera sa opsegom od 360 stepeni.

Cene novih Mitsubishi Colt modela još uvek nisu otkrivene, ali je poznato da će oni biti ponuđeni na tri veoma dobro opremljena nivoa. Proizvodnja novog Colt modela startovaće ovog septembra u Bursi i stići će u salone kompanije širom Evrope tokom sledeće jeseni.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group