Najnoviji detalji Mercedes S klase

Više slika

Više slika

Mercedes trenutno radi na lansiranju obnovljenih verzija svoje S klase, koji je bolji način njihovog predstavljanja od objavljivanja velike i sveže galerije fotografija...

Eksterijerne promene su veoma suptilne, a deluje da su u osnovi ograničene na prednju masku, redizajnirane LED farove i štop svetla sa novim obrascima, novi dizajn oba branika, od kojih poslednji sadrži integrisane otvore za izduvne grane.

Veoma lepi enterijeri sada su upareni sa displejima visoke rezolucije od 12,3 inča smeštenih ispod identičnog staklenog panela. Novi upravljač je takođe prisuten i sadrži kontrole osetljive na dodir koje mnoge operacije informativno zabavnog sistema čine lakšim, a putem njih je takođe moguće i aktivirati sigurnosne sisteme, što ih čini daleko pristupačnijim i intuitivninijim za vozača.

U novoj ponudi se nalaze i obnovljene linije materijala za putničku kabinu, a variraju od drveta otvorenih pora, do kožnih presvlaka za panele vrata, sa opsegom kombinacija boja koji može prilagoditi novu S klasu ukusima svakog kupca.

Linija motora dolazi potpuno osvežena i sada S klasa postaje prva serija Mercedes automobila koja poseduje novu generaciju šestocilindričnih motora u ravni. Benzinske jedinice startuju sa S 450 4Matic modelom koji napajaju trolitarski motori sa 367 ks, dok su S 500 automobili upareni istim agregatima, ali u njihovom slučaju oni stvaraju 435 ks.

S 500 varijante takođe dobijaju asistenciju električnih motora, sa integrisanim starter generatorom koji proizvodi dodatnih 250 Nm obrtnog momenta i 21 ks više tokom određenog vremenskog perioda, omogućujući nemačkom automobilu da smanji emisiju ugljen monoksida za 22% u poređenju sa njegovim prethodnikom.

Sledeća varijanta jeste S 560 koja je napajana twin-turbo V8 četvorolitarcem koji proizvodi 469 ks, što je ujedno i jedina ne-AMG V8 varijanta S klase koja može biti kupljena. S 600 koristi V12 jedinicu sa šest litara zapremine i 530 ks, dok mode Mybach S 650, smešten na samom vrhu opsega, koristi identičan motor, ali njegove cifre dostižu 630 ks i 1.000 Nm obrtnog momenta.

N.Đ.

 

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group