Mini Clubman ALL4 novo izdanje

Više slika

Više slika

Tržištu je predstavljen novi Mini Clubman, poslednja verzija generacije britanskog brenda koja sada dolazi sa ALL4 sistemom pogona na svim točkovima.

Mini ALL4 sistem pogona zasniva se prvenstveno na pogonu prednjih točkova u većini slučajeva pri normalnim uslovima vožnje. Sistem detekcijom aktivira pogon na svim točkovima u slučajevima kada je izvestan gubitak oslonca vozila na podlozi, uz pomoć seta senzora, snaga se usmerava na zadnje točkove u delićima sekunde. Aktivacijom ALL4 sistema Mini se može osećati sigurno i povratiti stabilnost i oslonac u svim uslovima.

Dodatno oslanjanje koje obezbeđuje ALL4 sistem na površini puta, čini da Mini postiže veća ubrzanja prilikom dostizanja 100 kilometara na čas, što je slučaj koji deli sa modelima u koje je ugrađen BMW sistem xDrive. U momentima prilikom ulazaka u krivine, asistencijom sistema ALL4 Mini dobija na upravljivosti, gde su problemi postojali pre, posebno u Clubman varijantama koje su od svih modela Minija najviše trpele u pogledu sigurnosti upravljanja prilikom oštrih skretanja u većim brzinama. ALL4 sistem drastično pomaže u vožnji i ispravlja dosadašnje nedostatke.

Mini ALL4 Clubman sada, u verziji pogona na svim točkovima, predstavlja mnogo praktičnije vozilo. Clubman nije uopšte mali poput Coopera, što ga čini privlačnijim izborom za širi krug potencijalnih kupaca, koji ipak imaju potrebu da sa sobom ponesu više od jednog kofera normalnih dimenzija.

Ponuđeni motori za novu seriju Clubmana dolaze u vidu najnovijih modela iz generacije TwinTurbo u verzijama od 2.0 litra u benzinskoj varijanti, koja isporučuje 192 konjske snage u kombinaciji sa šestostepenim menjačem. Dizel opcija za Mini ALL4 Clubman donosi motor od 2.0 litra i 190 konjskih snaga uz Steptronic menjač kao deo standardne opreme.

N.S.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group