McLaren 570S Sprint - savršena igračka za stazu

Više slika

Više slika

Nedavno završeni, čuveni Goodwood Festival of Speed je već svetu priredio nekoliko veoma uzbudljivih premijera, kao što je zvanični debi trkačkog modela McLaren 570S Sprint.

Bazirana na modelu McLaren 570S kupe, Sprint verzija predstavlja sve bazne superlative svog prethodnika, koji je ističu kao fantastičnog kandidata za jedan brz krug oko staze.

Ovaj novi McLaren superautomobil pokreće onaj isti 3,8 litarski twin-turbo V8 motor, koji se nalazi u modelu 570S kupe, uparen zajedno sa sedmostepenim SSG menjačem iz istog automobila. Još uvek nisu poznate tačne informacije o tome koja su poboljšanja učinjena na samom agregatu, ali brojke koje označavaju performanse ovog trkača u svakom slučaju zvuče zadivljujuće i pored činjenice da zvanične izjave i dalje nisu dostupne.

U slučaju da samo iznesemo kao pretpostavku da se ovde radi o istoj snazi koju omogućava ulični 570S, onda ovaj model vrlo lako može u sebi imati motor od 570 ks i 600 Nm obrtnog momenta.

U samom srcu ovog McLaren modela se nalazi MonoCell II šasija, kreirana od ugljeničnih vlakana, koja takođe poseduje i poboljšano hlađenje, omogućeno putem prednjeg centralnog hladnjaka visoke temperature, inspirisanog onim iz modela GT3.

570S Sprint takođe dolazi sa mnogo agresivnijim prednjim spojlerom i redizajniranim prednjim branikom, dok prednji spliteri od ugljeničnih vlakana i veliko, fiksno stabilizaciono krilo na zadnjem delu osiguravaju da mu brzina ne predstavlja nikakav problem prilikom ulaska u bilo koji tip krivine.

Model 570S Sprint je orijentisan ka stazi i poseduje točkove sa centralnim zavrtnjem, prekrivene Pirelli trkačkim pneumaticima, kao i vešanjem sa duplom viljuškom, koje se nalauzi i u putničkim verzijama. Unutrašnjost automobila je potpuno ogoljena i u njoj se nalaze jedino zaštitni kavez odobren od strane FIA, sportsko sedište sa trkačkim pojasom koji fiksira telo na šest tačaka, kao i moderan sistem protivpožarnih aparata.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group