Mala zver izuzetnih karakteristika

Više slika

Više slika

Ovo je do sada bila prilično zauzeta godina za kompaniju Renault, koja je krenula u baražnu proizvodnju novih modela u gotovo svakom segmentu.

Bilo da su to sportski automobili u svim oblicima i veličinama, velika višenamenska vozila, karavani, Renault ima sva polja pokrivena.

Kompanija u isto vreme nikako nije zapostavila svoje sportske strane. Naprotiv, ona se upravo vratila u Formulu 1 sa svojim ponovljenim timom, pokrenuta je nova Megane GT serija, i sada se sprema još ekstremnija verzija njihovih proslavljenih subcompact modela.

Renault Sport je kreiran oko izgradnje koncepta koji izgleda kao model Clio RS, koji je redovno išao u teretanu i iz nje posle nekog vremena izašao mnogo opasnijeg izgleda.

Ovaj koncept će biti premijerno prikazan sledeće nedelje na velikoj trci Formule 1 u Monaku, sadrži proširene blatobrane, velike bočne spojlere, zadnji stabilizator i otvore za hlađenje vazduha na prednjem spojleru.

Ovaj model će verovatno biti opremljen sa dodatnih 30 konjskih snaga preko postojećih 220 i dobiti konačnih 250 ponija, što je mnogo za ovako mali model automobila, dok će se, ako je verovati nadležnima, dosadašnji sprint od 0 do 100kmh koji je trajao impresivnih 6,6 spustiti na zadivljujućih 6,0 sekundi.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group