Lucid Air premijerno u Montereju

Više slika

Više slika

Kompanija Lucid Motors predstavila je svetu delić onoga što priprema i uvid u novi prototip, predstavljen kao Air tokom Monterey Car Week u SAD.

U poređenju sa potpuno srebrnim Lucid Air modelom predstavljenim decembra meseca prošle godine, ova posebna jedinica poseduje dvobojnu i dopadljivu šemu boja koja je kombinovana sa srebrnim elementima finiša na karoseriji, kojom uglavnom dominira tamno siva boja. Možda će vam biti potrebno malo više vremena da se zaljubite u konačan ishod ove eksterijerne kombinacije, ali, što duže gledamo ovaj automobil, mnogo nam se više sviđa.

Lucid nije iskoristio ovaj festival u Montereju kako bi rekao bilo šta novo o svom modelu Air, a poslednje što smo o njemu čuli jeste da bi ova kompanija u skorijoj budućnosti mogla da pripadne Fordu. Međutim, ne deluje kao da je ovaj veliki proizvođač automobila preterano zainteresovan za bilo kakav dogovor, trenutno.

U međuvremenu, najnovija kompanija koja se bavi proizvodnjom električnih vozila, nastavlja da finansira proizvodnju svog modela Air, a potrebno je 700 miliona dolara kako bi njena fabrika u Arizoni bila izgrađena i stavljena u funkciju.

Ukoliko sve prođe kako je planirano, Lucid se nada da će započeti sa konstrukcijom svojih Air automobila kada prvi korak stvaranja fabrike, vredan 240 miliona dolara, bude finiširan. Inicijalno ova količina novca može obezbediti masovnu proizvodnju od 8 do 10.000 jedinica na godišnjem nivou. 2020. godine radovi na celokupnoj fabrici bi trebalo da budu gotovi, što će omogućiti ovom veoma obećavajućem brendu da proizvodi oko 130.000 vozila godišnje.

Ostaje nam samo da vidimo da li će kompanija Ford učiniti ovo mladunče autoindustrije većim i uzeti ga pod svoje krilo, ali kako je to već postao običaj, veliki ne vole da rizikuju, tako da se možemo nadati postepenom ispitivanju terena i opipavanju pulsa tržišta, pre bilo kakvih akvizicija Henrijeve ekipe.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group