2015 Lexus NX 300h hybrid

Prelepi Lexusm NX 300h hybrid je rival Range Roveru Evoque i BMW-u X3...


Ako postoji upadljiviji terenac na tržištu, mi bismo ga videli. Novi Lexus NX 300h hybrid, koji je inspirisan konceptom sa prošlogodišnjeg sajma u Frankfurtu, je poseban po svojim neobičnim linijama, i pojaviće se na tržištu sa ,,pogledajte me" stavom. Pa, da li će to biti dovoljno da privuče kupce? Pre svega, u korist ovog automobila ide cena, jer je 2500 eura jeftiniji u odnosu na Range Rovera, a dolazi sa standardnim LED svetlima, sedištima koja se greju, točkovima od 18 cola i bežičnim paljenjem.  Inače, cena za Lexusa NX 300h hybrid iznosi 44 000 eura. 

Ovaj automobil sa pogonom na dva točka proizvodi 116g CO2 na 100 kilograma, dok model sa pogonom na sva četiri točka proizvodi 121g na 100 kilograma. Kada je u pitanju potrošnja goriva, očekujte da će ovaj automobil potrošiti oko 6.5 litara na 100 kilometara, što je mnogo više u odnosu na podatak japanske kompanije koja je objavila da će njegova potrošnja iznositi 5.2 litra na 100 kilometara.

Voleli bismo da je ovaj automobil više zabavniji kada se pritisne pedala gasa. To je u redu ako vam ne treba veliko ubrzanje, ali je frustrirajuće kada ne dobijate onu snagu koju tražite. Kada vozite, ovaj automobil je tih i prefinjen, a vožnja je veoma udobna. 2015 Lexus 300h hybrid izgleda kao skup i luksuzan automobil, ali njegov kvalitet je potpuno druga priča. Koža na vrhu table je senzacionalna, međutim, kontrole na infojtement sistemu izgledaju veoma jeftino.

Skuplji modeli dobijaju bolje kontrole, ali sistem je i dalje naporan za korišćenje. Ipak, svako ko bude sedio pozadi neće mnogo brinuti o tome, jer će se komotno voziti i imaće dosta prostora za noge. Gepek nije preterano veliki, ali uključuje rezervni točak (to je i jedan od glavnih razloga zbog kojeg mnogi kupci uzmaju ovaj automobil u obzir). 

Ukoliko vas izgled ovog automobila privuče, još više će vam se svideti kada sednete iza volana. Međutim, nedostatak snage će vam praviti veliki problem ako ste navikli na automobile sa visokim performansama.

A. D. 

 

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group