Lexus napada Mercedes novitetom

Više slika

Više slika

Lexus brend postao je poznat u svetu po svojim udobnim i komfornim automobilima, pa se sada svi pitaju zašto se oni kreću novom putanjom…

Lexus niša razvijala je jedan po jedan radikalni novitet, pa sada lako možemo zaključiti da oni postaju luksuzni brend koji više ceni sportske detalje i smelo razmišljanje od klasike, iako je jedan jedini izuzetak ovog pravila već duže vreme LS model. U pitanju je sedan ovog brenda, koji za cilj ima rušenje BMW i Mercedes monopola koji ova dva brenda drže zahvaljujući svojoj 7 Series i S-Class modelima. Ovaj sedan ima novi i prefinjeni dizajn, koji će uzburkati čitav svet pojavom pete generacije.

U januaru sledeće godine, na sajmu automobila u Detroitu, Lexus će debitovati sa svojim novim LS modelom. Kako bi nas sve privukli svom štandu tokom predstojećeg sajma, ljudi iz Lexus brenda su pustili buvu i predstavili nam nekoliko tizera na kojima možemo videti delimične slike prednjeg dela ovog automobila, kao i neke komponente šasije.

Na licu, vidimo da ovaj Lexus nije toliko suptilan koliko je nekada bio. A zašto bi i bili suptilni, kada su puni novca otkako su predstavili svoje radikalne dizajne i NX crossover model, koji i dalje privlači sve Nemce i predstavlja daleko najmoderniji i najstilizovaniji SUV model na tržištu.

Ako posmatramo ovaj model sa strane, možemo primetiti da se on oslanja na svoje prethodnike i sadrži takozvanu GA-L platformu, koju pored njega nose i LC coupe modeli, koji će predstaviti sportsku zamenu za RC coupe model, koji će zahvaljujući svojim manjim dimenzijama rešiti sve probleme sa težinom svog prethodnika.

Na taj način, novi LS će vam pružiti dinamičnije iskustvo, jer će imati profil nalik kupeu u svom petom izdanju. Ovi nagoveštaji nam samo govore da bi LC-FC koncept mogao da zaživi. Sve i da ne bude tako, verujte nam da ćete se u januaru obradovati ovim prijatnim iznenađenjem.

N.Đ.

 

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group