Lancia Sibilo Bertone na Concorso d’Eleganza Villa d’Este 2013

Corrado Lopresto, jedan od najistaknutijih svetskih kolekcionara automobila, prisustvovao je predhodne nedelje prestižnom Concorso d’Eleganza Villa d’Este 2013, odražanom na predivnom jezeru Komo, u Italiji. Veliki zaljubljenik u klasične automobile, Corrado Lopresto, ponosi se kolekcijom od čak 50 primeraka, remek-dela automobilske industrije, od kojih su neki unikati, neprocenjive vrednosti, ali je ovom prilikom odlučio da prikaže jedinstveni Lancia Sibilo Bertone.

Predstavljen davne 1978. godine na sajmu u Torinu, ovaj superautomobil oduševio je i iznenadio, i nakon 35 godina, sve prisutne svojim futurističkim konceptom. Dizajniran je u Centro Stile Bertone di Caprie kao prototip na šasiji Lancia Stratos, čije je mehaničke komponente zadržao. Revolucionarni dizajn spoljašnih linija omogućio je da se ostvari jedinstvenost i kompaktnost forme. Staklene površine Lancia Sibilo Bertone, bile su ključni element u potrazi za novom estetikom automobila. Takođe, volan i  linije instrument-table, dali su potpuno nov koncept trkačkim automobilima danas.

Smelost i ekstremnost u rešenju dizajna Lancia Sibilo Bertone, kao i njegov enterijer i pozicija u vožnji naveli su mnoge koji su se susreli sa njim da ga prozovu „Svemirski brod“, u šta su se uverili i ovogodišnji posetioci i učesnici Concorso d’Eleganza Villa d’Este 2013. Upravo je pomenuti prestižni događaj posvećen automobilskoj kulturi, omogućio da se 2010. godine susretnu ovaj lepotan i njegov sadašnji ponosni vlasnik Corrado Lopresto, koji je tada u svoju impozantnu kolekciju uvrstio ovaj unikatni primerak velikog istorijskog značaja.

Corrado Lopresto, biće specijalni gost beogradske manifestacije „24 sata Elegancije“ koja će biti održana od 06. do 08. septembra na nekoliko različitih lokacija: od Belog dvora, preko Kalemegdanske tvrđave do niza događanja unutar i ispred Grand Casina Beograd. S nestrpljenjem iščekujemo koji će to automobil, ovaj poznati kolekcionar predstaviti beogradskoj publici, a ko zna, možda čuvena Lancia Sibilo Bertone, prodefiluje i našim ulicama.

A.N.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group