Lamborghini Urus za surfovanje po peščanim dinama

Više slika

Više slika

Kako se Urus model bliži proizvodnim pogonima, postaje nam sve jasnije i jasnije da će to biti pravi Lamborghini model…

Razni izveštaji sugerisali su da se ovaj model neće mnogo udaljiti od svojih Lamborghni korena, nudeći nam istu količinu ludila koju bismo očekivali od bilo kog modela sa potpisom razjarenog bika. Čak je i CEO Lamborghini brenda, Stefano Domenikali, rekao baš to u jednom intervjuu:

“Da, to je čist Lamborghini. Ovo je bila jedna od najvažnijih diskusija, jer je ovaj automobil jednostavno neverovatan. Stvari o kojima smo pričali nekoliko puta i odgovor odbora govore da će to biti pravi Lamborghini. Ako zatvorite oči i samo vozite ovaj automobil, biće vam jasno u kom modelu se nalazite, i to ćete shvatiti bez mnogo muke”.

Kako su u prošlosti kreirali LM002, ovaj italijanski proizvođač vrhunskih vozila ima neko iskustvo sa SUV modelima, iako naslednik takozvanog Rambo Lambo modela teži da bude druga vrsta zveri. On je isklesaniji i bolje komponovan – to je SUV inspirisan superautomobilima, a ne tenkovima, koji i dalje ostaje veran svom nasleđu, ali, može da surfuje po peščanim dinama.

“Kada imate SUV morate imati visok nivo obrtnog momenta na niskom broju obrtaja i samo turbo motor to može da izvede. U suprotnom, ako želite da surfujete po peščanim dinama, bez turbo motora možete samo sledeti sa njih”, rekao je član odbora za istraživanje i razvoj Lamborghini brenda, Mauricio Ređiani.

Šta više, zbog sve svoje snage i obrtnog momenta, većina menjača sa dva klačila to ne bi mogla da podnesu, pa Urus koristi konverter transmisije, kako je Ređiani i potvrdio:

“Koristićemo konverter za obrtni momenat, jer je visok nivo obrtaja nešto što nijedno duplo kvačilo neće moći da podnese na tom nivou. Želimo da pružimo najbolje po pitanju snage i obrtnog momenta.”

Kako kažu iz Lamborghini brenda, ovo će biti najbrži SUV model na planeti, a za razliku od svog luksuznog rođaka, Bentayge, Urus će koristiti isključivo unikatni twin 4.0 litarski V8 motor sa turbo punjačem. Ništa manje i ništa više.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group