Lamborghini otkriva saradnju sa brendom Mitsubishi

Više slika

Više slika

Kao što je svako od nas mogao pretpostaviti onda kada je prvi put video brendirani Mitsubishi televizor, ova kompanija radi mnogo više od puke proizvodnje automobila koji na kraju nestanu sa tržišta i za sobom ostave veliku prazninu.

Ona je takođe deo mnogo veće korporacije koja se razvila u mnogim poljima uključujući plastiku, farmaceutsku industriju, tekstile, i naša omiljena - ugljenična vlakna. Sada svetski mediji navode da se Lamborghini izjasnio o saradnji sa jednim ogrankom kompanije Mitsubishi kako bi dobio više ugljeničnih vlakana. Svi već znamo da italijanski proizvođač automobila poseduje veliku ljubav prema ovim kompozitnim materijalima.

Lamborghini je nedavno otvorio centar za proučavanje i razvoj varijacija komposita, sa sedištem u Sijetlu i čak se nadaju da će jednoga dana uvesti svoje proizvode u modele namenjene svakodnevnoj upotrebi. Upravo otud dolazi ova saradnja sa Mitsubishi Rayon, najvećim japanskim snabdevačem akrilnih vlakana, i sudeći po stručnjacima, glavnim razlogom što Japan proizvodi 60% svetskog karbona.

Novo partnerstvo može pomoći kompaniji Lamborghini kako ona bude podizala produkcione napore za svog novog terenca Urus. Trenutno italijani mogu proizvesti pet šasija dnevno, što je mnogo nisko prema zahtevima koji će uskoro biti izneseni. Ovim timskim radom, Lamborghini će biti u mogućnosti da istražuje buduće sve aplikacije karbona sa nešto više stručne pomoći na svojoj strani.

Trenutno, italijanski proizvođač kreira jedino karbonske kompozite, koji su mnogo lakši za proizvodnju od klasičnih tehnika kalupljenja i pečenja korišćenih za tradicionalna ugljenična vlakna. Najveći problem je u tome što materijali dobijeni novim sistemom uopšte ne izgledaju lepo, ali će se svako sa tim pomiriti u slučaju da to znači više modela Lamborghini na ulicama.

U svakom slučaju ćemo u skorijoj budućnosti moći da vidimo još neke inovacije o kojima je italijanski brend već govorio. Jedan od primera je i karbonski motor, ideja koja bi predstavljala pravu revoluciju, ako postane praktična. Za sada ćemo se skloniti sa strane i pustiti naučnike šestog elementa da rade svoj posao.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group