Lamborghini Huracan LP610-4 Avio spreman za poletanje

Više slika

Više slika

Lamborghini Huracan LP610-4 Avio je verovatno nešto najbliže džet fajteru što možete videti na drumu…

Predstavljen u Hong Kongu početkom ove nedelje, naziv, boje i materijali od kojih je ovaj automobil koji je deo edicije ograničenog izdanja, zapravo je omaž svetu avijacije i aeronautike.

“Huracan Avio odaje poštu značajnom uticaju sveta avijacije u oblikovanju i evoluciji Automobili Lamborghini”, rekao je Albert Vong, direktor Lamborghini Hong Kong. “Od novo-razvijene aeronautičke boje i “autfita” koji ovaj automobil nosi, pa sve do onih najmanjih i najsitnijih laserski graviranih detalja u enterijeru, ovaj Huracan ograničenog izdanja na jedinstven način predstavlja kulminaciju vrhunskog dizajna Lamborghini brenda i tehnologije koja je inspirisana avio industrijom”.

Što jeste, jeste – Lamborghini Huracan Avio sadrži nekoliko stilskih osobina iz sveta aeronautike. On je predstavljen sa pet specijalno razvijenih varijanti boja. Tu je standardna Grigio Falco sa bisernim završnim detaljima, kao i četiri opcionalne mat boje: Blu Grifo – plava, Grigio Nibbio – svetlo siva, Grigio Vulcano – tamno siva i Verde Turbine – zelena. Zabavna činjenica vezana za ove boje je ta da su one preuzete sa grba koji predstavlja odseke italijanske Akademije Vazduhoplovstva. Sa kontrastnim duplim belim ili sivim šarama koje idu preko krova i haube, ovaj automobil je prava poslastica.

L63 logo na Lamborghini Huracan LP610-4 Avio panelima vrata izdvaja ovu ediciju ograničenog izdanja od standardne verzije, zajedno sa trobojnom kokardom, koja predstavlja simbol aeronautike koji određuje nacionalnost. U kokpitu ovog automobila nalazi se vrhunska kombinacija crne kože sa specijalnom verzijom crne Alcantara koja je laserski gravirana unikatnim heksagonalnim motivom. Ipak, ako želite nešto veselije za svoj novi Lambo, uvek je tu Lamborghini Ad Personam program personalizacije vozila.

Poput svih ostalih modela Lamborghini automobila, Huracan je nazvan po čuvenom španskom borbenom biku, a pred njim se zalazi veoma izazovni zadatak, jer mora da nasledi model Gallardo, i naravno bude bolji od njega. Ipak, Italijani su mislili i na to.

Ispod haube ove zveri nalazi se divlji 5.2 litarski V10 motor sa unutrašnjim sagorevanjem. Kombinovan sa sedmostepenim prenosom brzine i hibridnom šasijom od aluminijuma i ugljeničnih vlakana, ovaj automobil ima 610 konjskih snaga, a od nula do sto kilometara na čas ubrzava za impresivne 3.2 sekunde.

Kao što smo već rekli, Lamborghini Huracan LP610-4 Avio je edicija ograničenog izdanja, pa će samo 250 modela biti proizvedeno, a očekuje se da će koštati minimum 600.000 dolara.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group