Jaguar XE SVR sa 500 konjskih snaga

Više slika

Više slika

Kompanija Jagurar teži ka tome da proširi svoju SVR ponudu lansiranjem vrhunskih verzija opsega XE.

Pozicioniran na mestu sa koga direktno napada modele kao što su Mercedes-AMG C63 i BMW M3, super limuzina britanskog brenda se trenutno nalazi u Španiji, zajedno sa SVO inžinjerskim timom, ako je verovati informacijama koje navode svetski i ostrvski mediji.

Na polju performansi, Jaguar XE SVR, kao što se i očekivalo, koristi petolitarski V8 motor sa super punjenjem. Pogonski sklop koji sarađuje sa osmostepenim automatskim menjačem i dobar je za 567 ks i 700 Nm obrtnog momenta u modelu F-Type SVR, verovatno dobija redizajniranu verziju koja će razvijati oko 500 konjskih snaga.

Pošto oba automobila F-Type i Range Rover Sport SVR poseduju pogon na svim točkovima, potentniji XE model verovatno dobija isti tretman. Upošljavanje sistema pogona na svim točkovima znači da će automobil biti teži za ugrubo 50 kg, ali kada jednom bude kompletiran, on će se takmičiti sa Audi RS4 takođe, modelom koji poseduje sve prednosti Quattro pogona na svim točkovima.

Karoserija će signalizirati prisustvo jačeg motora ispod haube svojim aerodinamičnim izgledom i poboljšanom dinamikom. Velike su šanse da će kompanija dodatno ugraditi mnogo agresivnije branike i pragove. Dodatno, pored oznaka SVR, model dolazi sa posebnim točkovima koji će se okretati oko mnogo glomaznijih kočnica.

Za sada nam nije poznat tačan datum predstavljanja XE SVR modela, ali je jedna britanska publikacija istakla kako bi pojavljivanje novog automobila trebalo da se dogodi na pola životnog ciklusa trenutnog salonskog modela. Svi ljudi koji su zainteresovani za kupovinu mogu očekivati startne cene od oko 65.000 funti, koliko će biti potrebno za kupovinu novog modela kompanije Jaguar u Velikoj Britaniji.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group