IAT Kalman je SUV od 1,9 miliona

Od svih čudnih automobila na sajmu u Pekingu, ništa nije ni blizu modela IAT Kalman SUV...

 

Sa više uglova od spiralnog stepeništa, ova zver dugačka 6 metara je dizajnirana da bude toliko ekstreman da Hummer H1, ili Dartz Kombat, izgledaju banalno. 

Sa druge strane, to su proizvodni automobili. IAT iz Kine kaže da će napraviti samo 10 primeraka Kalmana, a svaki će imati cenu od 12 miliona RMB, što je oko 1,85 miliona dolara. To je 26 puta više od Fordovog najskupljeg F-450 Super Duty modela, koji u Platinum verziji košta 71 320 dolara. 

Pomenuli smo F-450 pošto prema Auto Sina, Kalman koristi kao osnovu ovaj kamionet, kao i 6.8 V10 Triton benzinac sa 362ks. 

Kada sklonite pogeld sa eksterijera pored kojeg Lexus LF-NX koncept izgleda zaobljeno i pogledate enterijer, prepoznaćete poznati enterijer modela 2014 iz Forda F-150, koji je prepravljen kako to Kinezi vole, sa zlatnim detaljima. 

Kalman ima mesta za četvoro, a zadnji putnici će uživati u komforu, sa tabletima, frižiderom i drugim luksuznim detaljima.

O.R:

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group