Fotografija nove nemani kompanije McLaren


Postojanje tvrdokornog modela 688 High Sport, brenda McLaren, je procurelo u javnost.

Pojavila se prva fotografija 688 High Sport automobila ovog britanskog proizvođača, prikazujući još ekstremniju verziju već neverovatno surovog modela 675LT. Uprkos tome što je prikazan bez ikakve kamuflaže, procureo u brojnim renderima i sudeći po nekima, već počeo da se isporučuje kupcima, a kompanija McLaren je projekat ovog automobila do sada držala u dubokoj tajnosti. Kao što njegovo ime sugeriše, V8 motor duplih turbo punjenja sa 3,8 litara zapremine poseduje 688 ks, dok mu je ukupna kilaža smanjena za oko 48 kg.

Fotografija otkriva da je 688 opremljen gomilom aerodinamičnih elemenata kako bi kreirao imidž koji je mnogo više orijentisan trkačkoj stazi nego model 675 LT. Sa prednje strane, britanski superautomobil uključuje četiri zakrilca kreirana od ugljeničnih vlakana, ekstraktore vazduha na rubovima prednjih točkova i veliki krovni usisnik. Poslednje dve karakteristike dolaze kao standard u ovom modelu, ali su dostupne kao opcije na LT automobilu, za šta su se pobrinuli inžinjeri iz tuning odeljenja MSO. Jedini element koji nije definisan za model LT jeste fiksno zadnje krilo novog 688, koje je zamenilo rasporedivi spojler standardnog vozila i koji takođe služi kao vazdušna kočnica.

Naravno ova fotografija nije "sasvim slučajno izašla u javnost, niti je u pitanju industriska sabotaža, iz razloga zato što su bedemi besprekorne kompanijske tvrđave neprobojni, ali i zbog toga što se na renderima jano videlo da je zadnje krilo veoma visoko i uključuje dve velike ploče na krajevima, što je učinilo da izgleda kao minijaturna verzija zadnjeg krila modela P1 GTR, dok je u ovom slučaju potpuno uklonjeno iz kadra". Od strane odeljenja za specijalne operacije kompanije McLaren je prijavljena limitirana proizvodnja 25 jedinica 688 High Sport modela i svaka od njih je već pronašla svog vlasnika.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group